Исхрана

Грчка мусака с рибом и спанаћем

Потребно: 1 кг кромпира, 1/2 кг спанаћа, 1/2 кг арпаџика, 4-5 ченова белог лука, 1 кг филета рибе по избору (ослић, пастрмка, пегасус, сом…), 2 дл павлаке, 1/2 л млека, 3 јајета, 4 кашике брашна, 2 кашике алеве паприке, кашичица кима, кашичица рузмарина, со, бибер

 

Припрема: Кромпир исеците на колутове, половину поређајте у подмазану тепсију и поспите кимом. На уљу пропржите сецкан арпаџик, додајте кашику брашна, бланширан спанаћ, ситно сецкан бели лук, налијте млеком, посолите и побиберите, па оставите да проври. Спанаћ ставите преко кромпира. Филете рибе уваљајте у преостало брашно и алеву паприку, испржите и ставите преко спанаћа, па поспите рузмарином. На крају поређајте преостали кромпир. Јаја умутите с павлаком и мало соли, и њима прелијте наслагану мусаку. Пеците 45-60 минута на 180-200 степени.