Састојци
- маслаца 300гр
- шећера 300 гр
- јаја 4
- брашна 600 гр
- млека 250 мл
- нарендана кора 1 лимуна –
- јаја 8
- шећера 250 гр
- маслаца 100 гр
- сок и кора 3 лимуна
Припрема
Пенасто умутити маслац са шећером док се умути глатка маса, па наставити са мућењем додајући једно по једно јаје затим налити шољу млека и такође умутити па на крају усути брашно, полако измешати и додати кору лимуна. замесити тесто, обликовати три лоптице, развити коре у облику калупа за торту и пећи их на преврнутом плеху око 15-20 минута на 180 степени. Оставити да се охладе.
За фил јаја умућена са шећером скувати на пари да буде густ крем и оставити да се охлади. У хладан крем додати умућен маслац и сок и кору три лимуна, добро умиксати и тим филом премазати коре, сложити их једну на другу, па остатком фила премазати и целу торту, затим оставити торту на хладном преко ноћи и служити сутра.