Почетна » Кремаста, мека и сочна: Торта од лимуна (рецепт)
Исхрана Вести

Кремаста, мека и сочна: Торта од лимуна (рецепт)

Састојци

  • маслаца 300гр
  • шећера 300 гр
  • јаја 4
  • брашна 600 гр
  • млека 250 мл
  • нарендана кора 1 лимуна –
  • јаја 8
  • шећера 250 гр
  • маслаца 100 гр
  • сок и кора 3 лимуна

Припрема

Пенасто умутити маслац са шећером док се умути глатка маса, па наставити са мућењем додајући једно по једно јаје затим налити шољу млека и такође умутити па на крају усути брашно, полако измешати и додати кору лимуна. замесити тесто, обликовати три лоптице, развити коре у облику калупа за торту и пећи их на преврнутом плеху око 15-20 минута на 180 степени. Оставити да се охладе.

За фил јаја умућена са шећером скувати на пари да буде густ крем и оставити да се охлади. У хладан крем додати умућен маслац и сок и кору три лимуна, добро умиксати и тим филом премазати коре, сложити их једну на другу, па остатком фила премазати и целу торту, затим оставити торту на хладном преко ноћи и служити сутра.