Почетна » 3 природна НАЧИНА да се решите СЕДИХ: Фарбање косе није једино решење
Здравље Вести

3 природна НАЧИНА да се решите СЕДИХ: Фарбање косе није једино решење

Фото: Пиксабеј

Више не морате трчати у фризерски салон на фарбање уколико приметите да седе власи почињу да се појављују на вашој коси. Постоји потпуно природан начин да се решите ових нежељених „гостију“

Важан фактор који утиче на појаву седих власи је свакако генетика. Седе длаке се могу појавити и због стреса , недостатка витамина, конзумирања цигарета, али и због употребе препарата који не одговарају вашој коси.

Ова три третмана вам могу помоћи да на потпуно природан начин отклоните седе власи.

Кафа

Ова метода је погодна за људе који имају тамнију косу. Можете користити еспресо кафу, коју ћете након што се охлади прелити по коси, а потом размазати дуж целе косе. Сачекајте пола сата па исперите. Примењујте третман 2 пута недељно.

Кокосово уље и кари

Потребно је да загрејете кокосово уље са листовима карија. Сачекајте да се уље истопи и да листови пусте своју боју. Затим одстраните листове и оставите смесу да се охлади. Њом утрљајте теме, а потом и остатак косе. Оставите смесу на коси сат времена, па је оперите као што то иначе радите. Примењујте овај третман пре сваког прања косе и видећете невероватан ефекат.

Чај од камилице

Ова метода је идеална за људе са светлијом косом. Потребно је да након прања, исперете косу чајем од камилице. Можете примењивати овај третман након сваког прања, а број седих длака ће постепено нестати.