Почетна
У жижи

24 – 25. МАЈ / БЕОГРАДСКИ САЈАМ / ХАЛА 3

Наш императив је квалитетнији живот суграђана у трећем добу

Зато смо на једном месту спојили – бесплатну контролу здравља, забаву, пријатно дружење, богату понуду робе широке потрошње и услуга. Хиљаде посетилаца уживало је на сајаму

Проверите и ви – улаз је слободан.

УШТЕДИ НОВАЦ

Пазарите уз попусте и до 70 одсто. Робу широке потрошње или услуг.е. Ви одлучите. Излагачи нуде бројне погодности. Овде посетиоци не само да могу да уштеде, већ рачуне могу да плате и одложено – на рате. Биће и оних којима ће се посрећити долазак на сајам, јер ће кући отићи са неким од бројних поклона, које дарују излагачи. Имамо и сигуран добитак – бесплатне прегледе – бенефит који не треба пропустити.

Овај догађај није намењен само сениорима, већ свима који планирају одлазак у пензију. Наши партенри су Скупштина града Београда, Секретаријат за социјалну заштиту, Геронтолошки центар Београда, Дневни центри и клубови за старије Београд, Градски завод за јавно здравље, па зато посебно место на сајму има струка и стручност. Изложбени простор под куполама Београдског сајма употпуњују фирме које се баве услугама и производима за популацију 55+. Све ово заједно чини „Сајам за треће доба“ савршеним местом за презентације, шопинг и добру забаву.

ДРУЖЕЊЕ И ЗАБАВА

Круна сајма је културно-забавни садржај. Богат културно-уметнички програм (музичко-сценски наступи чланова Дневних центара и клубова за старије, али и њихових вршњака из целе Србије).Обавезно погледајте модну ревију за сениоре, такмичење у плесу, избор за „Мис сениор Србије“, драмски и музички програм. Наравно,ту су и спортски садржаји: велики шаховски турнир, курсеви јоге, вежбе за активно старење, трка задовољства

 ПЛЕСОДРОМ 65+

Takmičiće se seniorski plesni parovi, amateri uz muziku različitih žanrova. Na bini će svirati mladi muzičari koji će na taj način pružiti podršku svim seniorima učesnicima. Žiri će imati pet članova, među njima i poznata ličnost.

Žiri će proglasiti pobednički par, prvo i drugo mesto, i za ova tri para je predviđena dodela pehara, cveća, poklon sponzora i prijatelja Sajma koji će uručiti pokrovitelj programa. Organizator programa Sajma za treće doba 55+ će uručiti svim učesnicima u takmičenju zahvalnice.

 Штафета младог духа

Штафета младог духа је осмишљена као манифестација којом се на симболичан начин зближавају стари и млади. Овим пројектом желимо да покажемо да старије особе јесу активни учесници у нашем друштву, да их не треба занемаривати и да имају духа и снаге да корачају упоредо са млађим генерацијама.

За победничку екипу (њих осам) предвиђене су медаље које ће доделити покровитељ програма. Организатор програма Сајма за треће доба 55+ ће уручити свим учесницима штафете захвалнице.

Програм је осмишљен тако да се међугенерацијски тимови (екипа проји 8 чланова: четири сениора и четири младе особе, уз подршку познатих личности које ће бити чланови сваке екипе) такмиче у оквиру забавног полигона.

Све присутне ће забавити водитељ који ће анимирати публику да подржи наше учеснике и помогне им да што боље савладају наш полигон. Стаза по којој ће сви учесници трчати-ходати биће оивичена траком са обе стране И такмичиће се две екипе истовремено.

 

МИС СЕНИОР СРБИЈЕ

Финално такмичење у оквиру програма 4. Сајма за треће доба, током првог сајамског дана. Жири ће имати пет чланова, међу њима и позната личност, и глас публике (посетиоци сајма). Сениорка која ће понети титулу Мис сениор Србије. Водитељи програма ће на забаван начин помоћи да се наших 12 финалисткиња у најбољем светлу прикажу жирију и публици. Све учеснице ће бити у свечаним тоалетама и професионално нашминкане. Жири ће прогласити титуле мис сениор Србија, две пратиље, мис личности и мис фотографије. Актуелна Мис Сениор Србије, која је понела титулу на прошлогодишњем Сајму за треће доба, госпођа Анка Недучин ће предати круну новој мисици.

ДРУЖЕЊЕ И ЗАБАВА

Круна сајма је културно-забавни садржај. Богат културно-уметнички програм (музичко-сценски наступи чланова Дневних центара и клубова за старије, али и њихових вршњака из целе Србије).Обавезно погледајте модну ревију за сениоре, такмичење у плесу, избор за „Мис сениор Србије“, драмски и музички програм. Наравно,ту су и спортски садржаји: велики шаховски турнир, курсеви јоге, вежбе за активно старење, трка задовољства

На Сајму учествују и државне и приватне здравствене установе. Компаније које се баве унапређењем здравља старијих. Организовани су бесплатни офталмолошки, кардиолошки и ортопедски прегледи који су доступни су свим посетиоцима. Сениори ће моћи и да се посаветују са стручњацима – лекарама, нутриционистима, фармацеутима, физиотерапеутима, психолозима и другим стручњацима.