Почетна » 5 МИНИЈАТУРНИХ РАСА ПАСА које су идеалне за ваш дом и унуке
Занимљивости Вести

5 МИНИЈАТУРНИХ РАСА ПАСА које су идеалне за ваш дом и унуке

Фото: Пиксабеј

Мали пси су постали веома популаран избор за кућне љубимце. Њих можемо сместити и у крило и носити их свуда са собом.

Имајте у виду да, попут великих паса, и мали захтевају пуно пажње и неге. А уз то, зими их треба обући. Погледјате листу од 5 најзахвалнијих малих паса, који чине идеалне кућне љубимце.

1. Чивава

Чивава је најпрепознатљивији мали пас, чест љубимац имућних појединаца. Чивава има специфичан карактер, а тежи између 0.5 и 2.5 килограма. Име јој потиче од мексичког града Чивава. Иако је тако минијатуран, одан је власнику, а уме да буде и заштитнички настројен, те понекад претерано лајав. Чивава је веран пријатељ, срдачан и препун љубави за газду.

2. Бишон

Бишону преводу са француског значи округли коврџави пас, а тежи између 3 и 5 килограма. Бишон је породични пас, јер је лојалан, дружељубив је према деци, али и другим животињама. Његова препознатљива карактеристика је пуфнасто бело крзно које захтева редовно четкање.

3. Бостонски теријер

Бостонски теријер је мали пас кратког и усправног репа. Ова раса паса је веома интелигентна и лака за дресуру, што их чини добрим избором за љубимца. Породичан је пас и сарадљив са децом, но, мана му је та што воли да жваће све што стигне, па морате држати многе ствари ван његовог домашаја.

4. Француски булдог

Француски булдог је сродник енглеског и америчког булдога. Разигран је, интелигентан и лојалан, те диван пратилац човека. Ова раса постоји још од древних времена, а ширила се посредством феничанских трговаца.

5. Патуљасти континентални шпанијел (Папилон)

Патуљасти континентални шпанијел (Папилон) је врста која припада породици Шпанијел паса и тежи око 4кг. Назив је добио по лептиру, на ког подсећа, због дугачке длаке на ушима. Миран је, интелигентан и самоуверен, али може бити резервисан према људима које не познаје. У суживоту са газдом је пријатељски настројен, срећан и авантуриста, а живи чак до 17 година.