Почетна » 5 реченица које свака ћерка мора да чује од оца: Утичу на цео живот!
Психолог Вести

5 реченица које свака ћерка мора да чује од оца: Утичу на цео живот!

Очеви имају непорцењиво важну улогу у одрастању женске деце.

Однос између оца и ћерке је заиста посебан! Њихови разговори, као и модел очевог понашања су од изузетног значаја за одрастање девојчица у квалитетне и психички здраве људе. Касније у животу женска деца се неретко заљубљују и оснивају породицу управо са особама које подсећају на њега.

Иако се у пракси често дешава да су очеви минимално укључени у васпитавање деце, то никако не би смео да буде случај, јер је улога оба родитеља битна у одгоју малишана.

Зато би било добро да свака ћерка од свог оца чује следећих пет реченица, јер без њих је могуће да створи погрешну слику о себи и свету!

1. Много си лепа!

Отац је први мушкарац са којим се девојчица сусреће у свом животу, зато је неопходно да јој помогне у изградњу самопоуздања. Не постоји женска осова којој није потребно да се осећа лепом, зато је важно да јој тата од малих ногу то понавља.

2. Волим те!

Емоције се не подразумевају, добро то запамтите! Девојчица постаје свесна како би требало да се у одраслом добу мушкарац понаша према њој кроз татино исказивање љубави.

3. О чему размишљаш, да ли те нешто мучи? / Желиш ли да разговарамо?

Искрени разговори с татом остају у сећању кћерке кроз цео живот и попут звезде водиље су им. Такође, кроз њих девојчице уче како да стичу поверење у мушкарце.

4. Увек заслужујеш најбоље!

Када им отац каже ову реченицу, женска деца стварају изузетан осећај вредности. Захваљујући њему ће знати да цене себе.

5. Успећеш сигурно!

Верујући у дете да заиста може да испуни своје жеље дајете му невероватну мотивацију и снагу да се труди, што готово увек води ка успеху. Пре свега, најбитније да учи да се бори на исправан начин за себе, а уз то долази и остварење снова. То ће им бити путоказ ка добрим одлукама и испуњеном и срећном животу.