Почетна » 5 ЖИВОТНИХ ЛЕКЦИЈА КОЈЕ СВАКА ЖЕНА ТРЕБА ДА НАУЧИ ДО ПЕДЕСЕТЕ: Овако изгледа самосвесна жена!
Занимљивости Вести

5 ЖИВОТНИХ ЛЕКЦИЈА КОЈЕ СВАКА ЖЕНА ТРЕБА ДА НАУЧИ ДО ПЕДЕСЕТЕ: Овако изгледа самосвесна жена!

Како године пролазе, ми се стално мењамо. Оно што смо некада волели, чему смо тежили, престаје да нам буде занимљиво. Оно што нас је бринуло у двадесетим, касније постаје потпуно небитно, чак и смешно. Промена је битан део сазревања јер тако више упознајемо себе и учимо шта је оно најважније, који су нам приоритети.

Битан је цео процес учења кроз који ћемо проћи, јер је то једини начин да напредујемо.

Ево шта би свака жена требало да уради до својих зрелих година јер је то једини начин да достигне самосвест:

1. Ослободите се својих сумњи

Као млађе, жене сумњају у свој изглед, тело, желе да буду мршавије, згодније, упоређују се са другима… Сумњају у своје способности, плаше да нешто неће успети, да ће погрешити, да неће бити срећне…

Много година проведу у сумњама. Али, једно треба увек да имате на уму, а то знају све жене преко четрдесете и педесете године- нико нец́е веровати у вас ако ви не верујете у себе! Баш зато што то знају, оне не говоре “ не могу” већ засуку рукаве и ураде.

2. Опростите себи грешке

Стално самопрекоревање не води ничему. Ако никада нисте задовољни собом, никада нећете успети да осетите срећу. Оставите у прошлости све погрешне потезе, лоше људе, све оно на шта се изгубили време, све што вас је повредило…Можда је нешто било стицај околности, за нешто се сами били криви јер сте погрешан избор направили…Заборавите на све то. Сетите се да сте само човек, а то значи да сте несавршени.

3. Будите поносни на своје тело

Жена која је прешла четрдесету или педесету годину неминовно има боре, кожа је већ опуштенија, није једра као некад. Па шта? Прелепа је свакако, зар не? Кога брига како изгледају други, ви треба само себе да гледате, да будете захвални свом телу на све што је за вас урадило и да будете нежни према њему, уместо да га критикујете, исцрпљујете дијетама, претераним вежбањем… Волите га са свим манама и несавршеностима, набаците осмех на лице и уживајте у животу.

4. Преболите извињења која никада нисте добили

Можда сте се некада нервирали због других људи, њихових поступака, очекивали да се извине што су вас повредили. Самосвесне жене знају када треба на то да забораве, да пусте. Ти људи нису вредни да се њима бавите, нити да своје мисли заокупљате њима.

Заслужујете да идете даље, а да бисте то заиста урадили, морате престати да отварате старе ране.

5. Престаните да верујете како неко други треба да вас усрећи

Нико, апсолутно нико, вас не може учинити искрено срец́ним ако не знате како да будете срец́ни сами.

Самосвесне жене знају да њихова срећа не би требало да зависи од друге особе, већ до ње треба да дођемо сами, изнутра. Друга особа или особе могу само да допринесу вашој срећи, али нису одговорни за њу. Ваша срец́а је искључиво ваша одговорност.

Извор: Стил Курир