Почетна » Кармен (90) је најстарији активни модел, а славу је достигла тек у позним годинама
Занимљивости Вести

Кармен (90) је најстарији активни модел, а славу је достигла тек у позним годинама

Кармен је рођена 1946. године. Американка је латиноамеричког порекла и манекенску каријеру је започела већ са 15 година.

Тачније, када је имала 13 година фотограф је већ приметио њену лепоту и питао да јој направи серију фотографија. Занимљиво, али слике нису испале добро и ту се завршио први покушај да направи каријеру модела.

Кармен са недавног снимања Фото: Инстаграм/ screenshot carmen_dellorefice

Међутим, када је напунила 15 година покушала је поново и исте године потписала уговор са чувеним магазином „Vogue“ и убрзо је добила прву насловну страну. Њено лице је видео Салвадор Дали и цео свет је чуо ко је његова нова муза.

Кармен је имала „тешку“ мајку која је узимала сав новац који је ћерка зарађивала. Уједно јој није дозвољавала да једе, па је буквално била потхрањена. Гардероба коју је рекламирала пунили су сунђерима! На посао је ишла ролерима, јер мајка није хтела да јој да паре за аутобус.

„Vogue“ је, када је постала пунолетна, изгубио интересовање за њу, јер су сматрали да је њена мршавост опасна и тражили су од њене мајке да је прегледају доктори. Када се мало поправила почела је да рекламира доњи веш. Остало је историја – није било модне писте и модног часописа који није украсила.

Кармен се званично пензионисала 1958. године. Уосталом, у то време су само девојке рекламирале гардеробу, шминку и добијале послове.

Развела се трећи пут 1978. године и поново се вратила у свет моде. Тачније, каријера је тек тада кренула узлазном линијом и достигла је светску славу. Недавно је снимила документарац о себи.

Кармен ће 3. јуна напунити 90 година. И даље ради.