Можда вам се чини да бисте уштедели време у току недеље, али ризикујете да бактерије на поврћу „процветају“
Одолите искушењу да оперете поврће чим се вратите са пијаце или из супермаркета. Можда вам се прање унапред чини као добра идеја да бисте уштедели време у току недеље кад кувате, али заправо ризикујете да бактерије на поврћу „процветају“.
Уместо тога, много је боље да поврће перете онда кад вам затреба. У ситуацијама кад баш морате да га оперете унапред јер, на пример радним данима немате довољно времена или кад спремате свечани ручак, зелену салату и друго лиснато поврће оперите, али обавезно добро процедите и осушите. Кад су се листови добро осушили, чувајте их у делимично отвореној пластичној кеси у коју сте убацили парче убруса да упије сувишну влажност.