Почетна » Акне откривају опасна обољења
Здравље Вести

Акне откривају опасна обољења

Фото: Пекселс

Акне и бубуљице не појављују се само у пубертету. Оне могу бити и показатељи опасних обољења, у зависности од тога где се појављују!

Брада

Упућују на проблем са јајницима и на друге гинеколошке проблеме. Указују и на хормонски дисбаланс, па би било добро да у току оних дана у месецу осигурате својој кожи више неге. Добра идеја је да напарите ваше лице чајем од камилице.

Образи

Акне које се овде јављају знак су проблема са плућима, чему узрок могу бити и алергије или загађеност ваздуха. Покушајте да одржавате јастучнице и телефон чистим. Углавном, све са чиме ваше лице долази у додир.

Чело

То значи да вероватно имате проблем са танким цревом и пробавом. Трудите се да једете више поврћа и воћа, а млечне производе, пшеницу и орашасте плодове избаците из употребе. Нос Акне на корену носа, између очију, указују на проблеме са јетром. Смањите унос алкохола и масне хране, пијте пуно воде и чајева. Одлични су чај од корена маслачка или чичка. Оне на врху носа су показатељ проблема са високим притиском и често срцем.

Добро размислите о свом начину исхране и живота. Пробајте да се опустите у активностима попут јоге или шетње. Савет Акне би требало третирати етеричним уљима, кремама или тинктурама. Требало би да избегавате врућа јела и унос течности у току оброка. Такође, црна и бела кафа, бели хлеб, шећер, алкохол и јако зачињена јела могу само да погоршају стање. Уместо тога, у исхрану унесите парадајз, грожђе, пивски квасац, артичоке, црвени лук, лимун и непрерађене житарице.