Почетна » Ако имате притисак бирајте плаву гардеробу, ево и зашто
Занимљивости Вести

Ако имате притисак бирајте плаву гардеробу, ево и зашто

Боје гардеробе коју најчешће носимо, много говоре о нашем карактеру. Утичу на наше расположење, али и на то како ће нас други доживети.

ЦРВЕНА

Ово је боја за смеле и одважне. Црвена одећа повећава самопоуздање, али чини и да се истичемо у маси људи. Она је уједно и боја љубави, страсти и сексуалности, па не чуди што младе на венчању у Индији носе црвене хаљине.

ЖУТА

Многе асоцира на топлину и позитивне ствари. Помаже у зближавању људи, чак и с онима које сматрамо охолим и стидљивим. Уколико је радо носите, водите рачуна да не претерате у модним комбинацијама, довољно је да на себи имате један жути детаљ (мајица, сукња, ципеле, торбица, шал…), а не да вам све буде у тој боји.

ПЛАВА

Она је потпуна супротност црвеној боји и делује опуштајуће на људе. Успорава откуцаје срце и снижава крвни притисак. На друге оставља позитиван утисак, па је идеална, рецимо, за разговор за посао или излазак са неким ко вам се допада. Уколико је нијанса плаве превише тамна, ублажите је светлим бојама.

ЗЕЛЕНА

Ова боја одмара очи, умирује и освежава, па не чуди што људи у пролеће радо проводе време у природи, окружени зеленилом. Ако желите да се тако осећате, онда обуците нешто у овој боји. Постоји много нијанси зелене, погодна је за све типове коже, па свако може да пронађе своју идеалну верзију. Зелену на вама могу нагласити детаљи неутралних боја и супротно – одећу неутралних нијанси носите уз накит зелене боје.

ЉУБИЧАСТА

Ако је љубичаста ваша омиљена боја, оставићете утисак искусне и самоуверене личности. Младим особама даје дозу озбиљности и зрелости, а савршено је надопуњују пастелне нијасне.

ЦРНА

Веома је захвална за комбиновање са другим бојама и добро стоји готово свима. Радо је носе особе с вишком килограма јер у црној одећи изгледају мршавије и елегантније. Али, с друге стране, оставља утисак туге, па може утицати и на расположење. Црна је идеална да се комбинује са детаљима ведријих боја.

НАРАНЏАСТА

Ова боја представља комбинацију карактеристика жуте и црвене. Одличан је стимулатор за разне активности, као и за буђење креативности. Сјајно изгледа у комбинацији са хладним и неутралним бојама.