Почетна » Ако купујете ОРХИДЕЈУ обратите пажњу на три ствари како би увек цветала
Моја башта Вести

Ако купујете ОРХИДЕЈУ обратите пажњу на три ствари како би увек цветала

Фото: Пекселс

Орхидеје красе многе домове, често су први избор за поклон јер њиховим лепим цветовима ретко ко може да одоли.

Преузмите неколико корака како бисте били сигурни да сте купили најздравију орхидеју.

Орхидеја са цветовима

Убог цветова нам орхидеја и изгледа тако лепо, зато је већина људи купује. Улепшаће сваки дом. Међутим, истиче се да ово може имати и своју лошу страну. Цветање узима огромну количину њене енергије. Ако желите да се биљка брже прилагоди вашим условима раста, најбоље је да купите биљке које не цветају. Али ако ипак желите орхидеју која има цветове боље је да бирате пуно неотворених пупољака како бисте дуже могли да уживате у цветању.

Здраво корење

Корени су најважнији део биљке орхидеје. Корени орхидеја су високо специјализовани органи који брзо сакупљају воду. Корени здраве орхидеје биће светло зелени када су суви и тамно зелени кад су мокри. Требало би да постоји дугачак, шиљат, сјајан, зелени врх који расте. Што је дужи раст врха, биљка је здравија. Мртви корени орхидеје смежурани су и препланули кад су мокри, а бели када су суви. Тако да приликом куповине обратите пажњу на изглед корења.

Погледајте лишће

Треба потражити листове који су густи, благо обојени и тврди. Листови би требали да буду благо жуто-зелени, готово попут зелене јабуке. Превише сјајно зелено лишће значи да је биљка вероватно била превише храњена, а онда постоји шанса да не цвета. На лишћу такође не сме бити буба, мрља и тачкица.