Почетна » Ако нисте задовољни роштиљем пробајте ТРИ проверена ТРИКА
Исхрана Вести

Ако нисте задовољни роштиљем пробајте ТРИ проверена ТРИКА

Сезона је роштиља у природи или на тераси, али ви, ма како силно желели да задивите укућане и госте својим умећем, углавном нисте потпуно задовољни како вам је месо испало. Вероватно правите грешке којих нисте ни свесни.

Комади меса треба да буде приближно исте дебљине, да би се равномерно испекли.

Пре тога, неопходно је да их држите у маринади од уља и зачина, али неколико сати, а најбоље би било целу ноћ пре печења. Пожељно је да у маринаду увек додате мало сирћета или лимуновог сока. Комади који су се сатима маринирали у фрижидеру, пре печења требало би да мало одстоје на собној температури. А када их најзад ставите да се пеку, настојте да их што мање окрећете и померате по решеткама.

Ако мислите да сте дошли до завршнице и да одмах можете да се препустите укусима месних гурманлука, могуће је да вам управо та грешка у роштиљању не допушта да будете сасвим задовољни како сте испекли крменадле, свињски врат… Наиме, накратко обуздајте апетит и допустите месу да се “одмори”, јер ће тако бити сочније. Када га испечете, замотајте га у алу-фолију и оставите да се “одмара” двадесетак минута. Биће сочније, а и даље топло, јер фолија задржава топлоту.

Ознаке