Почетна » Ако сте били жртва ПРЕЉУБЕ добили сте ПОСЕБНУ особину
Психолог Вести

Ако сте били жртва ПРЕЉУБЕ добили сте ПОСЕБНУ особину

Фото: Пиксабеј

Преварене особе су стабилније, да ли сте то знали?

Ништа у љубави не може да заболи као превара емотивног партнера, али истраживања су показала да неверство има и позитивне стране. Ево зашто је добро бити преварен бар једном у животу:

Научници Универзитета Бирминген и Лондонског универзитетског колеџа спровели су онлајн истраживање у 96 земаља у којем је учестовало 5705 људи. Анкета је показала да су жене, које су бар једном биле преварене, постале много опрезније при одабиру будућег партнера, што указује на могућност боље перспективе.

Често се каже: “Оно што нас не убије, то нас ојача”. И то јесте тачно. Психичко здравље преварених је много боље него код особа које нису имале такво искуство, закључили су стручњаци након истраживања у којем је учестовало 2398 испитаника.

Из тога произилази закључак да особе које у случају партнеровог неверства покажу снагу и јачину, на крају боље пролазе. Поменуто истраживање Универзитета у Бирмингену показало је да мушкарци потискују осећања када их друга страна изневери. А када преварена жена отворено и с много самопоуздања прича о томе, често на тај начин показује свој борбени дух.