Мршављење након 40. може деловати застрашујуће, али стручњаци тврде да не треба тога да се бојимо.
Можемо да држимо дијету, односно да променимо исхрану, јер је то први и најважнији корак ако желимо да изгубимо вишак килограма.
Влакна су кључна за одржавање енергије и ситости. Управо због тога требало би да у нашу свакодневну исхрану уврстимо бадемов маслац, саветују нутриционисти. Осим што можемо да га једемо као намаз на хлебу, може се додати у смути, што значи да је идеално за први јутарњи оброк.
Ако имате циљ да изгубите на тежини, радиолог др Дев Батра препоручује маслац са орашастим плодовима са много влакана и мало шећера, чиме се бадемов маслац намеће као први избор.
„Он садржи три грама влакана по супеној кашики. Има низак ниво шећера, што је важно за одржавање контроле шећера у крви и губитак килограма. Уз то, има висок садржај здравих масти и протеина, због чега је мање веројатно да ћете се преједати. А одличан је и за здравље црева“, појашњава.
Нутриционистица Лиса Ричардс се усаглашава са мишљењима колега и додаје да је бадемов маслац савезник старењу. Захваљујући њему, тј. томе што садржи биљне протеине, ми грациозно и споро старимо.
„Порција маслаца има 6.7 грама протеина. Воће уз маслац од бадема је лаган и здрав међуоброк који ће вам помоћи да мршавите, будете сити и пуни енергије“, додала је Лиса,.
Имајте на уму да природни маслаци од орашастих плодова имају мало шећера, док они које можемо наћи у класичним продавницама обично садрже додани шећер, а то је састојак који би требало да избегавамо.