Почетна » Ако сте ушли у 60-е и гојите се? Нутриционисти открили НАМИРНИЦУ која помаже
У жижи

Ако сте ушли у 60-е и гојите се? Нутриционисти открили НАМИРНИЦУ која помаже

Мршављење након 40. може деловати застрашујуће, али стручњаци тврде да не треба тога да се бојимо.

Можемо да држимо дијету, односно да променимо исхрану, јер је то први и најважнији корак ако желимо да изгубимо вишак килограма.

Влакна су кључна за одржавање енергије и ситости. Управо због тога требало би да у нашу свакодневну исхрану уврстимо бадемов маслац, саветују нутриционисти. Осим што можемо да га једемо као намаз на хлебу, може се додати у смути, што значи да је идеално за први јутарњи оброк.

Ако имате циљ да изгубите на тежини, радиолог др Дев Батра препоручује маслац са орашастим плодовима са много влакана и мало шећера, чиме се бадемов маслац намеће као први избор.

„Он садржи три грама влакана по супеној кашики. Има низак ниво шећера, што је важно за одржавање контроле шећера у крви и губитак килограма. Уз то, има висок садржај здравих масти и протеина, због чега је мање веројатно да ћете се преједати. А одличан је и за здравље црева“, појашњава.

Нутриционистица Лиса Ричардс се усаглашава са мишљењима колега и додаје да је бадемов маслац савезник старењу. Захваљујући њему, тј. томе што садржи биљне протеине, ми грациозно и споро старимо.

„Порција маслаца има 6.7 грама протеина. Воће уз маслац од бадема је лаган и здрав међуоброк који ће вам помоћи да мршавите, будете сити и пуни енергије“, додала је Лиса,.

Имајте на уму да природни маслаци од орашастих плодова имају мало шећера, док они које можемо наћи у класичним продавницама обично садрже додани шећер, а то је састојак који би требало да избегавамо.