Почетна » Активности ЗА БОЉИ ПОЧЕТАК ДАНА
Здравље Вести

Активности ЗА БОЉИ ПОЧЕТАК ДАНА

Фото: Пиксабеј

Да бисте започели дан како треба, морате стећи добре навике. Иако се неки ритуали можда чине тешким за усвајање, доказано ће вам помоћи да се осећате боље.

Пробудите се раније

У анкети од 20 менаџера коју наводи Лаура Вандеркам, стручњак за управљање временом 90 одсто њих је рекло да се радним даном буди пре 6 сати. На пример, извршни директор Пепси Цо Индра Нуји буди се у 4 и у канцеларији је најкасније до 7. Менаџер „Дизнија“ Бог Игер устаје у 4.30 да чита. Извршни директор Твитера Џек Дорси излази у 5.30 на трчање. Јутра су најпродуктивнија доба дана.

Започните дан вежбом

Постоје ти „надљуди“ који жуде за тренингом пре изласка сунца, док за све остале буђење у цик зоре да би се ознојили и мучили вероватно не звучи идеално. Ипак, јутро је идеално време за вежбање. Започињући дан вежбањем, управо ћете спречити себе да то померите, пролонгирате или уопште не вежбате.

Поједите адекватан доручак

Прескочите житарице и припремите себи доручак с протеинима. Боље је започети дан с јајима него са шећером који ће убрзо пасти и донети вам осећај умора. Сви су заузети. Можда вам се чини тешко да пронађете време за спремање целог оброка ујутро, али тиме ћете добити више енергије и времена после.

Прво се решите најважнијих и најтежих задатака

Тихи јутарњи сати могу бити идеално време за фокусирање на важан радни пројекат без прекида. Чак, то је идеалан период у дану пре него што вам пажњу одвуку други – колеге, запослени, шефови. Вандеркам користи пример пословног стратега који је током дана имао толико нових састанака и непрестаних прекида да је осећао да не може ништа стићи. Почео је да размишља о раним јутарњим сатима као о пројекту, и потом је одабрао задатак који ће решавати свако јутро. Нико га није ометао у 6:30 и напокон је могао да се концентрише.

Истуширајте се

Према бројним студијама, јутарње туширање – али с млаком водом, заиста ће ваше тело довести у стање приправности за дан. Осим што ћете се осећати свеже, туширањем одмах након устајања штедите време које бисте накнадно утрошили на негу, јер ћете се одмах обући, нашминкати итд.

Разговор са партнером

Увече сте преморени од дневних активности. Искористите почетак дана за разговор. Причајте о плановима за ту недељу, финансијама, обавезама, породици и дому.