Почетна » Астролог упозорава: Одлазе симболи старог времена, а у ЈУНУ почиње ново доба
Занимљивости Вести

Астролог упозорава: Одлазе симболи старог времена, а у ЈУНУ почиње ново доба

Уран и Сунце у опозицији са пуним Месецом 27. априла донеће изненађење и шок, нешто сасвим ново, иновативно и оригинално, а истовремено неочекивано и тешко Захтеваће од нас флексибилност, адаптацију и промену

Налазимо се у другој половини априла, планетарни енергетски потпис се прилично разликује од претходног периода.

Млад Месец у Овну, са пуно ватре и ваздуха, донео је брзину, лакоћу и ковитлац енергије. Наглашен кардинални квалитет (Ован, Јарац) потстиче акцију, динамику, иницира догађаје и користи кризу као одскочну даску. Ован одговара првој кући у хороскопу – ЈА, личност, индивидуалност, самосвест, брига о себи. Та личност је већ дуго под притиском, стање је неиздрживо, али сви ови утицаји јачају храброст и она креће у освајање слободе, она тражи место које јој припада. Када имамо овакав прилив енергије на почетку, каква ли ће тек бити кулминација?

Централни аспекат ове године, око којег се „плету“ сви остали астролошки утицаји је квадрат (90 степени) Урана у Бику и Сатурна у Водолији. Месец се брзо креће и буквално сваке недеље активира ове две планете. У периоду Бика то ће бити посебно наглашено, јер ће се личне планете – Сунце, Меркур и Венера – придружити Урану. Након Овна и „Ко сам ја?“ и „Имам право да постојим“, планете у Бику ће ставити у фокус на „Шта је моје?“, „Колико вредим?“, на материјалне ствари, наше новчанике, али и на саму Земљу (дан планете Земље обележава се 22. априла) и природу, која је у катастрофалном стању.

Акција“ је кренула 20. априла, када је Месец у Лаву, у првој четвртини, формирао квадрат са планетама у Бику и опозицију (180 степени) са Сатурном. Затим следи пун Месец 27. априла на 7 степени Шкорпије.

Овога пута Месец је у опозицији са планетама у Бику (обратите пажњу, куће хороскопа које се налазе у Бику и Шкорпији биће наглашене) и у квадрату са Сатурном. Ето одговора како ће изгледати кулминација – шок, нешто сасвим ново, другачије од онога чиме смо се бавили последњих месеци. Нешто иновативно и оригинално, а истовремено неочекивано и тешко. Захтеваће од нас флексибилност и адаптацију.

Сунце, Меркур и Венера представљају идентитет, интелект и хармонију, виђене људе, младе, интелектуалце, жене, уметнике. На њих делује Уран. То ће донети изненадне промене које ће изменити ток ствари, јер, Уран је спиритуална и трансцедентална планета која својим деловањем утиче на развој и убрзавање људске еволуције. У том смислу, овај период је изузетно значајан, пратите шта ће се дешавати како на личном, тако и на глобалном плану, јер представља увертиру за други егзактни квадрат Сатурна и Урана 14. јуна. Биће то други скок у револуцији која се дешава, још један судар старих структура власти и свежих снага које долазе. Као појединци, треба да будемо свесни да је ово време за промену старог система вредности, мишљења и функционисања, који више неће имати „копчу“ са оним што долази.

И на крају, да се подсетимо да је пун Месец у Шкорпији кулминација ширег циклуса који је започео 15. новембра, када је у истом знаку био млад Месец. Овај знак симболизује рађање, смрт, труљење, трансформацију, регенерацију и дубоко повезивање на невидљивим, најдубљим нивоима. Ово сада је врхунац. Истовремено, имали смо трећу егзактну коњункцију Плутона (слом старог и трајна промена) и Јупитера (експанзија). Њихов „загрљај“ означио је почетак сурове вожње на зиду смрти, са које се многи нису вратили, а са њима су умрли и симболи нашег времена. Сада су се појавиле нове ствари које су повезане на нов начин.