Почетна » Бака из Чеченије тврди: Имам 129 година и никад нисам била срећна
Занимљивости Вести из света

Бака из Чеченије тврди: Имам 129 година и никад нисам била срећна

Коку Истамбулова из Русије, тврди да је рођена давне 1889. године, али и да никада за својих 129 година није имала среће.

Ова бака из Чеченије  једе месо,обожава ферментисано млеко, а рецепт за дуговечност не зна, јер сматра да је за то заслужна божја воља.

-Видим да се људи који дуго живе баве спортом, једу посебне ствари, али ја нисам обраћала пажњу на то. Нисам имала нити један срећан дан у животу, радила сам тешко, копала по башти целог живота. Уморна сам и дуг живот не представља божји благослов, већ казну за мене – каже Коку Истамбулова.

Иако има 129 година, ова бака све ради сама, али је како и сама каже вид скоро напустио. Коку је надживела и своју ћерку која је пре пет година преминула у 104. години. 

Недавно је у једном интервјуу изјавила како би волела да је умрла млада:“Радила сам целог живота, нисам имала кад да одморим или да се забавим. Или смо садили лубенице, или окоповали башту. Сад више ни не живим, већ животарим“, закључила је старица за коју не може са сигурношћу да се каже да је званично најстарија рускиња, јер су њена документа нестала током рата у Чеченији, али је руска влада потврдила њене наводе, јер у интерном пасошу Ицтамбулове пише да је рођена 1. јуна 1889.