Почетна » Бака из Херцеговине у 100. години тражила продужење пасоша јер жели да путује у Немачку
Занимљивости

Бака из Херцеговине у 100. години тражила продужење пасоша јер жели да путује у Немачку

Стогодишња бака из Херцеговине, пре неколико дана изненадила је све када је одлучила да продужи свој пасош како би могла да отпутује у Немачку.

Ова симпатична старица, замолила је свог праунука да је одвезе до Kонзулата како би предала захтев. Радници били су изненађени Мариним поступком,  јер до сада, како су и сами истакли, овакве захтеве нису имали.

„У Конзулату су нам рекли како нико њених година није предао захтев за продужење тог документа. Најпре им је то било необично јер јако ретко и млађи људи од Маре долазе да продуже пасош. Кад им дође нето рођен 1940, 1942. године продужи пасош, необично је, а не она којој је скоро 100 година. Ипак, касније су сви хтели да разговарају с Маром јер је она јако шаљива особа. Сви су је упамтили“, рекао је Бењамин кроз осмех.
На крају када је напуштала Конзулат, радницима је поручила да се виде 2028 године, што је изазвало опште одушевљење и осмехе.
У документим пише да је Мара Сушац рођена 1921. године, али ипак њене комшије тврде да је она рођена заправо 1919. А када Мару питате колико има година, она се само слатко насмеје.