Почетна » Бечки оперски бал након две године паузе: Шта мислите, колико је карта?
Занимљивости Вести

Бечки оперски бал након две године паузе: Шта мислите, колико је карта?

Као друштвени врхунац балске сезоне 65. Бечки оперски бал биће одржан 16. фебруара 2023. године у Државној опери након две године паузе условљене пандемијом коронавируса.

У програму ће учествовати Бечки државни балет, оркестар и балетска академија Државне опере, сценски оркестар Државне опере, плесна школа, солисти Камила Нилунд (сопран), Андреас Шагер (тенор) и Лидија Баих (виолина). Изводиће се дела Карла Роснера, Лудвига ван Бетовена, Фредерика Шопена, Јохана Штрауса сина, Франца Лехара, Јозефа Ланера и Роберта Штолца. Међу 5.000 гостију из земље и иностранства окупиће се културни, политички и привредни представници. Бал се одвија у времену потпуно нових изазова, па ће први пут до сада послати јасну поруку друштвене одговорности и солидарност.

У сарадњи са државном телевизијом ОРФ и партнерима попут Каритаса, Аустријског Црвеног крста и других хуманитарних организација Оперски бал ће омогућити велику хуманитарну акцију под називом „Аустрија помаже Аустрији“.

Средства која ће се прикупљати су намењена људима у земљи којима је неопходна помоћ.

Цена карте износи 350 евра, а од сваке продате карте ће 35 евра бити издвојено за хуманитарну акцију, као и десет одсто од промета гатсрономских услуга. Донације ће се прикупљати и на лицу места током целе вечери.

Ознаке