Почетна » Београдски пензионери добијају сениор-картице за попусте
Вести

Београдски пензионери добијају сениор-картице за попусте

Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је да ће од среде, 1. новембра, бити уведене персонализоване сениор-картице за пензионере, којима ће они моћи да остваре бројне попусте.

У присуству премијерке Ане Брнабић, која је пензионерки Слободанки Јоцић уручила прву картицу, Синиша Мали је захвалио пензионерима на свему што су учинили и навео да ће до краја године бити отворена још два клуба за старе на Врачару и у Батајници.

– Желимо да све пензионере учланимо у један заједнички клуб сениора, а таквих пензионера има преко 400.000 у Београду – рекао је Мали у Центру „Сава“.

Он је захвалио председнику Србије Александру Вучићу на идеји и спроведеним реформама које су омогућиле да се данас говори о повећању пензија и различитим бенефитима за пензионере.

Ту картицу од 1. новембра пензионери ће моћи да подигну у градским општинама, клубовима за старе или им може стићи на кућну адресу. На основу картице најстарији суграђани приликом куповине моћи ће да остваре бројне попусте, а према најавама, прву бенефит картицу престонички пензионери добијају потпуно бесплатно. Том картицом, пензионери ће имати могућност да остваре уштеде, јер ће куповина на снижењима бити доступна на великом броју продајних места, а из Града очекују да ће се тек ширити мрежа трговаца код којих ће по нижим ценама моћи да се пазари уз сениор-картицу.

Кроз картицу ће пензионери моћи да добију информације о бројним попустима које Град нуди овој старосној групи суграђана, а биће могућа и претрага базе продавница на сајту картице за пензионере. Град Београд ће сносити све трошкове израде и дистрибуције картице.