Почетна » БЕЖИТЕ на време: 5 знакова да је ваш партнер ЕГОЦЕНТРИЧАН
Занимљивости Вести

БЕЖИТЕ на време: 5 знакова да је ваш партнер ЕГОЦЕНТРИЧАН

Нјабитније је на време схватити да егоцентрични људи сматрају своје мишљење и интересе важнијим од других. Стога ћете увек бити у позадини.

Ово су пет типичних знакова да поред себе имате изузетно компликовау особу.

1. Увек захтева похвале и доказује своје вредности

Егоцентрични људи често изгледају веома сигурни у себе, али у стварности све није тако. Егоцентрик ће увек тражити ваше мишљење, јер му је потребно ваше одобрење. Међу питањима на која ћете стално одговарати су: Ко сам ја? Да ли ти се допадам? Шта ти волиш о мени?

Ако нисте сигурни да ли ваш партнер жели да зна ваше мишљење или показује знаке егоцентричности, размислите да ли се према свима односи на исти начин. Поред тога, корисно је знати како он реагује на критику. Особа са адекватним самопоштовањем је у стању да разуме и прихвати конструктивну критику, али егоцентрик то веома тешко подноси.

2. Анализира ситуације само са становишта утицаја на њега лично

Ево још једног симптома да излазите са егоцентричном особом: његов једини филтер када анализира ситуације које се појаве је да ли оне утичу на њега или не.

На пример, имали сте лош дан и можда само желите да останете код куће да се опустите или разговарате. Партнер пун љубави ће разумети да се не осећате добро и пристаће да остане са вама да вас подржава или само прави друштво. Егоцентрик ће бити узнемирен ако је већ имао планове за вече. Он ће вас укорити или отићи не марећи за то како се осећате или шта вам треба.

3. Стално жели вашу пажњу

Још једна уобичајена ситуација када излазите са егоцентриком је да он жели да му увек будете доступни. Потребно му је да га слушате и жели сталну контролу над вама. Да ли се осећате уморно и понекад више волите да се држите подаље од ове особе? Да ли сте морали да оставите важне ствари да видите или само да разговарате са њим?

Иако вам у почетку може бити чак и поласкано што сте некоме толико потребни. Међутим, временом ће вам ова особа постати терет. Запамтите да имате свако право да одредите приоритете како вам одговара и да не трчите до особе на први позив.

4. Егоцентрик се не сећа шта сте му рекли

Да ли се забављате са особом неколико месеци, а она се не сећа да ли имате браћу или сестре? Да ли сте му више пута рекли да не волите ово јело, али он га увек замоли да га скува јер га заборави? Наравно, постоји могућност да је ова особа само мало расејана. Свима нам се то дешава, сви понекад грешимо. Међутим, егоцентрична особа једноставно није заинтересована да вас слуша.

Ове ствари могу изгледати безначајне, али су у ствари од велике важности. Када се ваш партнер не сећа важних ствари, то значи да он заиста није заинтересован за вас.

5. Стално прича и не дозвољава вам да говорите

Још један знак да излазите са егоцентриком је да га морате стално слушати. Можда ће вам дати реч, само да се сложите са њим, а затим наставити са његовим говором. Ако се цео разговор врти око једне особе и он уопште није заинтересован за оно што говорите, то није нормално.