Почетна » Биберна водица је добра за здравље, а још боља за мршављење
Занимљивости Нутрициониста Вести

Биберна водица је добра за здравље, а још боља за мршављење

Ово је дрвени, источњачки рецепт, који се у Русији широко употребљава за скидање килограма

Традиционална медицина и препарате за мршављење заснива на биљној бази, чиме наше организам, осим вишка масти и килограма, не губи витамине, не слаби имунитет, не губи енергију већ од тога има и бројне добробити. Биберна вода је једно од најпознатијих напитака који убрзава метаболизам, али истовремено и јача имунитет, што је од пресудне важности у време пандемије корона вируса.

Овај традиционални напитак користи се већ стотинама година уназад, а потиче из древне Индије, одакле се вртоглаво ширио широм источњачких земаља. Данас је у широкој употреби у Русији и управо он је тајна доброг изгледа Рускиња, које пре свега држе до свог здравља.

Биберна вода је једно од најбољих пића које можете конзумирати без неких нус појава и ограничења, ако желите да изгубите килограме и убрзате метаболизам. Према посљедњим истраживањима, папрена вода се показала као врло моћно средство за разградњу масних наслага. Осим што помаже код мршављења, помаже у изградњи јаког имунитета, а такође лечи и болести попут дијабетеса.

Како је ово пиће зачињено на природан начин, тело ће сагорети значајан број калорија у врло кратком року. Наиме, његова спољашњост садржи снажне хранљиве материје које елиминишу масне ћелије. И не само то, бибер може да подстакне знојење као и мокрење, а на тај начин се избацују токсини из тела. Знојењем нестају токсини, елиминише се вишак воде из тела и чисте се поре. Када говоримо о мокрењу, долази до елиминисања мокраћне киселине, односно урее, вишка воде и масти.

Поред мршављења, бибер истовремено може да помогне у лечењу прехладе, болести зуба, може да има позитивно дејство на пробаву, добар је у борби против респираторних проблема, а помаже и код мршављења. У зрнима црног бибера налазе се есенцијална уља, међу којима је пиперин, због којег бибер и има тако специфичан укус, а поред тога у биберу има и минерала, а неки од њих су калијум, гвожђе, манган, калцијум, магнезијум.

Биберна вода препоручује се и када сте уморни и осећате да вам недостаје енергија. Једна чаша ове воде ће помоћи организму да поврати изгубљену енергију. Овај напитак, такође, спречава затвор и побољшава рад дигестивног тракта. За превенцију овог проблема потребно је конзумирати биберну водицу два пута у току дана.

Рецепт за биберну воду

У посуду сипајте 500 мл хладне воде и додајте две кашичице бибера у праху. Пустите воду са бибером да прокључа на средње јакој температури и тада додајте мало соли.

Процедите воду и конзумирајте док је наоитак још топао.

ПОТВРЂЕН УЧИНАК И НАУЧНИМ СТУДИЈАМА

У студији Универзитета Сри Венкатесwара, показано је да састојак црног бибера – пиперонал, уклања штетне ефекте исхране богате мастима. Наиме, шест недеља праћене су две групе пацова, а док је једна група јела масну храну, без додатака црног бибера, друга је конзумирала храну богату мастима, али са суплементима овог зачина. Уз саму телесну тежину, праћена је и количина масних наслага у организму, као и количина шећера у крви.

Показано је да је код пацова који су добијали суплементе бибера, дошло до губљења вишка килограма, а студија сугерише да овај зачин утиче на гене повезане са гојазношћу. Друга студија показала је да пиперонал регулише те гене, што доводи до губитка килограма.