Почетна » Били су у браку 47 година, а преминули су од вируса короне у року од 4 дана
Занимљивости Вести

Били су у браку 47 година, а преминули су од вируса короне у року од 4 дана

фото. пиксабеј

Нераздвојни пар брачни пар изгубио је битку са вирусом корона за само неколико дана. Суе Шаикх (75) преминула је у болници 29. децембра, а њен супруг Басим Шаикх изгубио је живот у њиховом лондонском дому 2. јануара. 

Њихова ћерка Каролина (43) рекла је: – Мислим да је мој отац знао да ми је мама умрла и да је само “одустао”. На неки начин је благослов што су умрли у размаку од неколико дана јер не могу да замислим како би се моја мама снашла без љубави свог живота. Били су нераздвојни, два грашка у махуни, који не би могли да живе без једно без другог.

Пар је већи део живота живео у Ворчестерширу, али се пре пет година преселио у Кенсингтон, Лондон, да би били близу своје деце и унука.

Суе је умрла у болници 29. децембра, а Басим је преминуо у њиховом стану у Кенсингтону 2. јануара. Басим је био Ирачанин који је побегао из земље док је био тинејџер да би избегао верски прогон, јер су он и његова деветорица браће и сестара угледна католичка породица. Суе је упознао док је био на докторату из машинског инжењерства на Универзитету у Бирмингхаму, где је она била секретар.

Каролина је рекла да је њена мајка отишла у болницу у Лондону непосредно пред Божић након што је добила вирус корона и умрла недељу дана касније.

Њен отац је био код куће и зато што је имао терминални тумор на мозгу, и није му речено о смрти његове супруге.

– Моји родитељи су били заиста опрезни и нису излазили из куће четири месеца – осим посета мог оца у болници због његовог тумора на мозгу“, рекла је. – Искрено смо мислили да ће се мама извући, али на крају, јер је имала дијабетес типа 2, ковид ју је победио и преминула је за недељу дана. Будући да је мој отац био веома болестан, одлучили смо да му одмах не кажемо да је умрла, али некако је знао да је отишла. Рекао нам је “нема је, зар не? “ а затим је неколико дана касније и сам преминуо. – Нисмо ни знали да има Цовида до последња два дана када је развио кашаљ, а онда га је врло брзо преузео и он је отишао – рекла је Каролина.