Почетна » Биљкама против канцера плућа
Здравље Вести

Биљкама против канцера плућа

Цветови кромпира, листови боквице, орах, али и квалитетна вотка само су неки од састојака којима се може спречити рак

Канцер је пошаст савременог света. Број оболелих од ове болести у Србији, али и широм света, последњих година рапидно расте, а не морате бити доктор медицинских наука да бисте схватили да је разлог томе све веће загађење ваздуха, посебно у градовима, али и коришћење разне хемије у руралним срединама.

Али на Кавказу и Алтају, као и у далеком Сибиру, нико не болује од ове болести. Руски травари, поред биља и рецепата који се праве од њих, оболелима саветују да проводе што више времена на чистом ваздуху, а биљна терапија коју они препоручују даје резултате и није у супротности са медицинским терапијама.

ЛИСТ БОКВИЦЕ

Рецепт 1 Супену кашику свежих или сушених листова боквице прелити кључалом водом. Оставити да стоји два сата и процедити. Узимати по супену кашику четири пута дневно 20 минута пре јела.

Рецепт 2 Исту количину ситно самлевених листова боквице и мало меда (може и шећера), преливену хладном водом, оставити да одстоји на тамном месту четири сата. Узимати супену кашику 3-4 пута дневно, 20 минута пре јела.

РОСОПАС (Руса)

Супену кашику суве, млевене траве прелити са пола литра кључале воде. Оставити да одстоји један сат, па процедити. Узимати по супену кашику 3-4 пута дневно.

ЦВЕТ КРОМПИРА

Осушити цветове кромпира на тамном месту, па супену кашику уситњених цветова прелити са пола литра кључале воде и оставити да одстоји у термосу макар три сата, затим процедити и пити три пута дневно пре јела, по 150-170 милилитара. Пити око две седмице, затим направити паузу од једне недеље, па пити опет две недеље, и тако шест седмица. Смесу чувати у стакленој посуди.

ОРАХОВАЧА

Сакупити 33 још недозрела ораха и ставити их у теглу од три литра, па до врха налити квалитетном вотком. Добро затворити и чувати 40 дана на осунчаном месту, уз повремено мућкање. Затим процедити кроз газу. Узимати по кафену кашичицу (без воде) три пута дневно пре јела, месец дана. Направити паузу од месец дана, па наставити још четири месеца. Течност не сме да буде у контакту са металом, па користите дрвену или пластичну кашику. Ова мешавина изузетно помаже и против глиста у организму.

Опрез!

Током терапије никако не пити млеко, нити конзумирати љута, кисела и слана јела. Пожељно је искључити и месо (ако баш не можете без њега, користите пилеће, јагњеће или јареће).

Упозорење!

Овај лек се не препоручује оболелима од чира на желуцу, цирозе јетре, алкохолизма или алергије на неки од састојака из лека.