Почетна » Боја очију открива ваш карактер
Занимљивости Вести

Боја очију открива ваш карактер

Фото: Пекселс

Вероватно сте већ чули неки комплимент на рачун својих очију, зар не? Али, да ли сте знали да су оне индикатор и неких карактерних особина?

То су недавно открили научници са Универзитета Оребро у Шведској. Испитивали су 428 особа – истраживали су везу између боје њихових очију и карактера. Смеђе очи: снажан карактер Смеђа је најчешћа боја очију. Ко има смеђе очи има потенцијал да буде вођа, јер су оне индикатор снажног карактера. Особе с тамносмеђим или готово црним очима сматрају се врло пријатним. Смеђооке особе сматрају се верним и нежним – што се не сме помешати с понизношћу. За то је њихов карактер једноставно преснажан. Плаве очи: унутрашња снага Плаве очи су често индикатор за већу унутрашњу, духовну и психичку снагу. Упркос томе, људи с плавим очима често делују као слабе и егоистичне особе.

Изненађујућа спознаја је да жене с плавим очима лакше подносе болове прликом порођаја од жена с другом бојом очију. Зелене очи: снажан сексепил Мушкарци жене са зеленим очима често сматрају врло атрактивним. Та боја очију даје женама нешто мистериозно и заводнички. Осим тога, људе са зеленим очима тешко је избацити из такта и веома добро функционишу под притиском. Такође, врло су креативне особе. Сиве очи: веома свестране особе Сива боја очију је слабије наглашен облик плавих и ретка је. Људи са сивим очима могу брзо да се прилагоде другим људима и ситуацијама.

Ако имате сиве очи, онда сте вероватно врло свестрана особа. Очи боје лешника: независна особа Особе са смеђом бојом лешника, по правилу највише воле независност. Важе за самосвесне и спонтане особе. Ако је веровати резултатима истраживања, понашање тих људи тешко је предвидљиво.