Почетна » Брена је пре Бобе била лудо заљубљена у политичара и посветила му песму!
Моја прича Вести

Брена је пре Бобе била лудо заљубљена у политичара и посветила му песму!

Лепа Брена је била сан многим мушкарцима, али она годинама ужива у љубави са Бобом.

Наша највећа балканска дива Лепа Брена ужива у љубави са Бобом Живојиновићем већ више од три деценија, а ова пар се воли као првог дана, можда и више. Једно другом увек чувају леђа и неизмерна смо подршка у свему.

Шта је љубав?

– То је љубав и осећај да је тај неко баш за тебе, и да је то оно право.“, рекао је он. Ми као породица пазимо, ценимо и волимо наше заједништво. Уз то иду и наше каријере. Нисмо се зауставили на оним примарним делатностима које смо обављали, већ смо направили животну надградњу, и Брена и ја. Заједно – осврнуо се Боба на брак са Бреном.

Током 80-тих је имала дечка

Бивши тенисер је нагласио да брак мора да се негује и пази, те да је увек потребно урадити нешто добро за њега.

– Брак је као биљка која мора да се одржава и пази. Сваки дан мора да се ради нешто добро како би брак опстао. Данас смо изгубили реалност живота и постали смо ријалити друштво, изгубиле су се праве вредности. Породица је изгубила значај и у јавности. Можда смо сви криви за то – имамо погрешне идоле данас у поређењу са Брениним и мојим временом. Наша жеља је увек била да заштитимо породицу – закључио је.

Али, оно што мало ко зна јесте да се Лепа Брена током осамдесетих година, тада млада певачица, заљубила у зрењанинског ди-џеја и кафеџију Мирка Крлића, са којим је упловила и у везу.

Композитор Зоран Василић, знајући за Бренину велику љубав, написао је песму „Мики, Мићо“ и предложио јој да је чује. Брена је песму прихватила одмах, а са њом се и такмичила за „Песму Евровизије“.

Још давне 1985. године причало се да ће се Брена и Мирко венчати. Међутим, живот их је ипак одвео на две потпуно различите стране.

Песму му је посветила!

Док је Брена освајла музичку сцену муњевитом брзином, Крлић је много касније постао народни посланик и председник скупштинског Одбора за културу и информисање, а својевремено је био и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију. Шушкало се да је управо њен велики хит „Мики, Мићо“ посветила баш овом човеку.

Мирко Крлић, власник кафића Рокси у Гимназијској улици, 1985. године, када је њихова романса већ била готова, испричао је своју емотивну причу о Брени за „Сабор“.

– Тачно је да је Лепа Брена дуже време била моја девојка и да смо се волели. Али, сада је то већ прошлост и ми смо сада само добри пријатељи. О ономе што прича зрењанинска чаршија, да је требало да се уда за мене и да је, тако рећи, све већ било готово – могу рећи да је све то машта и нечије лепе жеље… Ја могу да изјавим да је, после нашег забављања, Брена за мене била и остала велики пријатеј – рекао је том приликом Крлић и додао:

– И право да вам кажем, нимало се нисам изненадио када је недавно објављено да се удаје. Јер, ја за ту њену жељу већ одавно знам. Док смо били заједно, често ми је говорила: „Мирко, највећа ми је жеља да заснујем своју породицу. Стално ме прогони мисао да ће слава једнога дана проћи, а ја остати сама…“ Од тог страха никако није могла да се ослободи, поготово што је стално била одвојена од родитеља, који живе у Брчком.

Заводник је све испричао

Зрењанински заводник је за „Сабор“ открио и како је почела и текла њихова веза.

– Брену сам упознао када је први пут наступала у Зрењанину. То је било пре неколико година, када је као још неафирмисана певачица певала у хотелу Војводина. Свидели смо се једно другом на први поглед. И почели смо да се забављамо. Ја сам тада радио као диск-џокеј у Дому младости, а касније доле у бару. Брена је у нашем граду певала у два маха по неколико месеци, а виђали смо се и касније када је отишла из Зрењанина. Док је овде гостовала, ретко је прошао који дан а да нисмо били заједно.

Иситче да ју је за то време добро упознао.

– Могу рећи да је њен свакодневни живот потпуно одударао од њене улоге певачице и забављачице у локалу. На радном месту, она је до краја била професионалац, а после тога – сасвим обична, морална жена, уз то, за своје године, и веома интелигентна. Знала је шта хоће!“

Крлић је истакао да је Брена и као девојка тежила породици.

– Као што је познато, она је наступала само у бољим ресторанима, а после тога се вртоглаво успела на сам врх југословенске естраде. Иако је волела да пева, бити запажена, ипак, чим би завршила свој наступ, повлачила се у своју хотелску собу. Волела је дискретна места, да је радознали не оптерећују. Знала је добро да разликује ко су јој искрени пријатељи, а ко су они који то само глуме. Још у току првих контаката с Бреном, запазио сам њену велику жељу за стварање породице. Жарко је желела да живи у породичном кругу, с децом, коју је одувек обожавала.

Знала је шта хоће!

Одушевљавало га је то колико је била једноставна особа ван сцене.

– У оном другом делу свог живота, то јест, изван естрадне сцене, Брена се трудила да буде што обичнија, што једноставнија. С обзиром на њену корпуленцију, многи вероватно мисле да је она сигурно и љубитељ доброг залогаја. Међутим, стварност је друкчија: иако наочита и крупна девојка, она баш не поклања неку нарочито пажњу јелу – говорио је Крлић.

Њих двоје су тада, упркос њеној популарности, функционисали као и сви други млади парови.

– Када је била слободна, ми смо најрађе одлазили код мојих или код њених пријатеља. Биле су то кућне посете и на тим седељкама смо о свему и свачему ћаскали. На естрадној сцени, Брена је имала друге преокупације. Настојала је да буде прави професионалац – да што боље отпева неку песму, да то буде права вредност. Она је уживала у свом послу. Некима су сметали они њени неуобичајени ефекти, па и оно јахање гостију, али – то је била само споредна, пропратна игра.

Наглашава да се добро сећа Брениног првог продора на нашој телевизији.

– Када је у емисији „Недељом поподне“, уз Минимаксове коментаре, наступила с оном својом песмом „Чачак, Чачак, шумадијски рокенрол… Тог поподнева били смо у мом стану и заједно смо гледали телевизијски програм – кад се она неочекивано појавила на малом екрану. Тада је први пут уживо видела себе на телевизији. Међутим, та изненадна слава јој није нимало ударила у главу. Остала је на земљи – иста као што је и пре била“, устврдио је Мирко за „Сабор“.

Он је имао високо мишљење о њеном таленту и тврдио је да је Брена најзаслужнија за свој успех.

Остали смо пријатељи

– Управо од те телевизијске емисије започео је њен вртоглави успон ка звезданим висинама естраде. Но, ја и сада тврдим да је то искључиво њена заслуга, јер кад-тад њен неоспорни таленат би дошао до изражаја. Често се може чути, а то Захар стално труби, да је он од Брене направио естрадну звезду. То за себе каже и Корнелије Ковач. Ја сам, ипак, супротног мишљења. Јер, и када је Брена била непозната певачица, где год се појавила, пунила је сале градских ресторана.

Каже да би био заиста недруг када би о Брени, својој некадашњој девојци, рекао нешто лоше или оно што стварно није.

– Ми смо и даље остали велики пријатељи, а успомене на време кад смо били заједно, то је оно што је наше, заједничко. Ево, Брена ми се и сада повремено јавља са својих турнеја по иностранству. Њене разгледнице ми стижу из Америке, Аустралије, Велике Британије, Немачке…
Мирко Крлић открио је и каква је фолк звезда била када се угасе рефлектори:

– Радује ме сваки њен успех, јер ја најбоље знам одакле је почела и докле се уздигла. Све то доказује да смо и даље остали велики пријатељи. Брена ми није купила кафић. Никада нећу заборавити како је умела да буде тужна када је остајала сама у хотелској соби. Кад сам одлазио да је посетим, често сам је затицао уплакану. Тешко је подносила усамљеност, јер мајка и отац су јој били у Брчком, а она овде сама. Догађало се да је и по читав сат плакала без престанка. И када бих видео да не може да се смири, говорио сам јој: ‘Брено, спреми се, путујемо за Брчко!На брзину би се спремила, сели бисмо у мој црвени ‘фиат’ купе, и за нешто више од сата брзе вожње били бисмо код њених у Босни.

Одувек је хтела породицу

Тврдио је да тек када би се нашла у родитељском дому, Бренино би се лице озарило.

– Ту би једно краће време била са својима, а после бисмо се опет вратили у Зрењанин, где је морала да пева, јер гости су долазили у Војводину највише због ње. И право да вам кажем, радује ме што се Брена удаје. Јер, откако је знам, увек је маштала о својој породици. Ево, сада јој се указала прилика да тај свој сан и оствари, да више не буде сама у хотелској соби, какву сам је ја запамтио. Ја јој од срца честитам, и не жалим, а оно време које смо провели заједно, то је била наша младост – истакао је Мирко

И додао да није тачно да му је бивша девојка финансијски помагала.

– То што се по Зрењанину прича да ми је Брена дала новац за овај кафић, да ме је посетила својим белим ‘мерцедесом’, па чак да је била и на отварању кафића – у свему томе нема ни трунке истине. То неко у граду има бујну машту, па све то измишља. Овај кафић ја сам отворио сопственом уштеђевином и многим позајмицама. Дао сам му име Рокси, јер сам у њега уложио сав новац који сам протеклих година зарадио од рок музике – закључио је својевремно Крлић.