Почетна » Брзе дијете – лошије срце
Здравље Вести

Брзе дијете – лошије срце

Не губите килограме ако сте нагло и много смршали, већ воду, што не доводи до добре линије, него до дехидрације.

Дијете које дају врзе резултате су веома лоше за здравље, нарочито код старијих особа, упозорава аустралисјки доктор Бред Мекки. Овај доктор истиче да ако вам се килажа драстично мења, односно ако скидате много килограма у периоду од неколико седмица, велики део те килаже је заправо само течност, па нећете смршати. већ ћете дехидрирати.
– Људи се често због тога осећају константно уморно, имају непријатан задах, проблеме са абдоменом, а срце излажу великом стресу – објашњава доктор и додаје да брзе дијете повећавају крвни притисак, смањују густину костију и мишићну масу, а могу да узрокују и вртоглавице.

Циљ би требало да вам буде постепено и полако мршављење, а не брзо скидање килограма, па затим још брже враћање. Веома је важно да редовно контролишете крвни притисак и холестерол и да водите рачуна о томе да вам организам увек буде хидриран.

– Довољно је да почнете тако што ћете кренути у теретану. Није потребно да се бавите неким екстремним спортом, ангажујете личног тренера или лудујете од напрезања. Ако већ морате да напуните тањир храном, нека то буде поврће и евентуално неки комадић меса – напомиње доктор Бред Мекки.