Почетна » Брзи и лаки колач са јабукама (рецепт)
Исхрана Вести

Брзи и лаки колач са јабукама (рецепт)

Потребно:

  • тесто за питу – два листа
  • 3 јабуке, огуљене, без коштица и пресечене на пола
  • ½ поља светло смеђег шећера
  • 3 кашике брашна
  • 1 и по кашичица млевеног цимета
  • прстохват соли
  • 2 кашике путера

Припрема:

Загрејати рерну до 250 степени. Ставити поклопце од 6 тегли на плех за печење обложен папиром. На брашњавој површини положити тесто за питу. Ставити поклопац на тесто и ножем окружити око њега. Поновити исто шест пута. Добијене кругове од теста утиснути у поклопце. Вишак са ивица уклонити ножем. Дно теста пробушити виљушком на неколико места. Ставити тако добијене кругове на поклопцима у замрзивач на 20 минута.

Док се тесто хлади, сваку половину јабуке танко исећи. Држати половину јабуке целом шаком како би сви исечени новонастали парчићи били један уз други након сечења и као такви пребачени на тесто. С друге стране у мањој посуди помешати смеђи шећер, брашно, цимет и со. Након тога извадити кругове од теста из замрзивача и на сваки ставити исечене јабуке, па прелити мешавином са шећером и додати кашичицу путера. Пећи у рерни око 25 минута. Обавезно охладити најмање 5 минута пре служења.