Колико год пазили, на стакленим вратима пећнице остану загорели остаци хране. Власница агенције за чишћење Кети Буркеј предлаже тако два једноставна, брза и природна начина чишћења.
– Најбоље средство за чишћење врата рерне јесте мјешавина двају састојка које већ имате код куће, соде бикарбоне и сирћета – каже Буркеy и додаје да је добијена смеса одлична замена алтернатива хемијским средствима за чишћење.
Ако је на стаклу накупљена масноћа и прљавштина, саветује да поспете мало соде бикарбоне баш на та подручја, а затим попрскајте мешавину соде бикарбоне и сирћета по целој површини.
Након тога сунђером по стаклу размажите добијену пасту, па је пребришите мокрим, топлим сунђером како бисте све уклонили. Ако треба, површину пређите и с грубљом страном, али пазите да не оштетите стакло.
– Чишћење стакла завршите средством за прање стакла како би површина добила сјај.
Такође, саветује да пустите да направљена паста одстоји 15 до 20 минута, у зависности од тога колико је прљава.