Почетна » Чајеви за бољи сан: Јагорчевином против несанице
Здравље Вести

Чајеви за бољи сан: Јагорчевином против несанице

Фото: Пекселс

Биљка јагорчевина или јаглика одлично делује против кашља, бронхитиса, назеба и уопште код нагомилавања слузи у органима за дисање. Делује и као умирујуће средство.

ЧАЈ ПРОТИВ НЕСАНИЦЕ

Помешати 50 грама јагорчевине, 25 грама лавандиног цвета, десет грама хмеља и 15 грама осушеног кантариона. Кашику ове биљне мешавине прелити са 250 милилитара кипуће воде, поклопити и оставити да одстоји три минута. Процедити и пити топао напитак пред одлазак на спавање.

ЧАЈ ЗА ПРОЧИШЋАВАЊЕ КРВИ

Направити биљну мешавину од по 50 грама јаглике и зовиних изданака и од по 15 грама копривиног листа и корена маслачка. Прелити једну супену кашику ове мешавине са 250 милилитара кипуће воде. Чај оставити да одстоји од 15 до 20 минута, процедити и пити током целог дана у једнаким гутљајима.

ЧАЈ ПРОТИВ УМОРА

Уситнити десет грама осушеног корена јаглике и по десет грама мајчине душице и аниса. Смесу прелити са 200 милилитара кипуће воде, процедити и пити једну шољу чаја дневно.

ЧАЈ ПРОТИВ ПРЕХЛАДЕ

Уситнити 50 грама свежих цветова јагорчевине и прелити са 200 милилитара кипуће воде. Оставити чај да одстоји и прохлади се 30 минута. Процедити и пити пет шољица дневно док прехлада сасвим не ишчезне.