Почетна » Цеца Бојковић јој је преотела мужа, њихов окршај сви памте!
Моја прича Вести

Цеца Бојковић јој је преотела мужа, њихов окршај сви памте!

Улога Љиљане Лашић винула ју је међу звезде!

Сукоб Попадића

Улога Љиљане Лашић која јој је донела огромну популарност јесте Тина у серији “Позориште у кући” те је тада опчинила и многе мушкарце, а једна од такође најзапаженијих јесте улога Лелице, Терминаторове (Воја Брајовић) супруге, са којим Емилија Попадић (Светлана Бојковић) има аферу.

Љиљана Лашић, глумица и драматург, рођена је 17. децембра 1946. године у Крагујевцу, а у Београду је направила прве кораке и у кући и на сцени. У браку са Владиславом Лашићем, сценографом, има сина Ђорђа, архитекту, и од њега унуку Јовану. Пензију је, после 40 година глуме, стекла у Београдском драмском позоришту.

Желела је да буде архитекта

Први избор животне професије ове сада истакнуте глумице била је архитектура, али студије је прекинула како би уписала Факултет драмских уметности. Разлог је био несвакидашњи. Наиме, њен супруг Владислав Лашић бавио се сценографијом и она је веровала да ће, буде ли остала при првом избору, угрозити брак са њим.

Како би се лакше пратили, Љиљана је упловила у његов свет, а на факултету је била у сјајној класи, са Петром Божовићем и Светлаом Бојковић. Интересантно је да јој је другарица са класе касније постала телевизијска супарница и то у „Бољем животу“, а „кривац“ је био њен партнер из серије Воја Брајовић.

Љиљана је и пре и после ове улоге вредно радила, више од 40 година била је чланица Београдског драмског позоришта. Најчешће је играла у телевизијским серијама док је на филму нисмо често гледали, глумила је само у неколико филмских остварења. Све је почело од „Има љубави, нема љубави“ па је преко „Дипломаца“ дошла до улоге Кристине Тине у „Позоришту у кући“.

Била је велика звезда

Љиљана је била једна од највећих глумачких звезда бивше Југославије, а важила је и за једну од, како се говорило, најлепших жена на овим просторима, али када је причала о свом животу, љубави и браку, изглед би увек одлазио у други план.

– Правац кретања је бирао мене. Удала сам се веома млада што никоме не препоручујем. Удати се у 18. години значи лишити се великог дела младости. Имам брак у коме делимо исти систем вредности. И та заједница траје 46 година! Добри смо пријатељи. Знамо се од детињства – из исте смо улице. Он је старији осам година. Учио ме математику – прокоментарисала је својевремено за Политику.

Љиљана која данас има 76 година није често присутна на јавној сцени, али су многи сагласни са тим да је била и остала права дама.