Почетна » Четири ствари никако не смете стављати у МАШИНУ ЗА ПРАЊЕ СУДОВА: Многи праве грешку
Занимљивости Вести

Четири ствари никако не смете стављати у МАШИНУ ЗА ПРАЊЕ СУДОВА: Многи праве грешку

Фото: Унплаш

Уколико мислите да сво посуђе може да се пере у машини знајте да се варате. Постоји оно које је израђено од материјала који не подносе високе температуре, али и оно које је просто боље опрати ручно.

Ако сте у дилеми о којем посуђу говоримо погледајте следећи списак, сигурно сте некада неку од ових ствари стављали у машину, а нисте знали да због тога она може да изгуби своју функцију.

Окрњени тањири, напукле чаше

Ако имате тањир који је окрњен или залепљен, чаше које су напукле, њих никако не стављајте у машину за судове. Велика је вероватноћа да ће се након излагања великој температури ови судови уништити.

Ножеви за сечење меса

Ножеве за сечење меса никада не би стављајте у машину за судове, јер ће се веома брзо иступити и више с њима нећете моћи да исечете готово ништа.

Дрвене даске за сечење

Дрво је материјал који не трпи високе температуре, а даске за сечење направљене од њега врло брзо након прања могу променити облик, извитоперити се, а онда вам не преостаје ништа друго до да их баците.

Посуђе које на себи садржи мере

Бокали, чиније, посуде које су израђене од пластике и на себи имају јединице мере не треба да се перу у машини за судове. Осим што пластика може да се оштети, такође се ознаке могу избрисати.