Почетна » Чињенице о телесној температури које нисте знали
Здравље Вести

Чињенице о телесној температури које нисте знали

Зашто жене делују топлије од мушкараца Будући да припаднице лепшег пола природно имају већи проценат сала, чувају топлоту која загрева виталне органе, али не и екстремитете.

Уз то, жене имају мањи праг толеранције на хладноћу и брже се “хладе” на ниским температурама. Температура тела није 37 степени Овај податак потиче од истраживања из 19. века и показао се нетачним. Недавна студија показала је да је просечна температура људског тела 36,77 степени. Температура тела се смањује како старимо Немамо исту температуру током целог живота, а истраживања су показала да годинама, температура тела опада. Не губимо више врућине преко главе Иако ово важи као опште правило, заправо глава заузима 10% целог тела.

Заправо, прави разлог зашто губимо температуру преко главе јесте што када изађемо напоље, обучени смо, а капу не стављамо увек. Када смо болесни, повишена температура је добра ствар Тако, тело показује да се бори са вирусима и бактеријама. Ипак, веома повишена температура може бити опасна и треба да се контролише. Лагање загрева нос Истраживачи су, преко термалних сензора, показали да лагање и анксиозност услед лагања чини да се нос и предео око очију загрева. У питању је модификовани “Пинкоио ефекат”.