Почетна » Чисти аутомобиле, уништава коров, помаже љубимцима, а једемо га сваки дан
Занимљивости Вести

Чисти аутомобиле, уништава коров, помаже љубимцима, а једемо га сваки дан

Веровали или не, али сирће које користимо за салату може да помогне и у многим кућним пословима чишћења, али и у врту.

Уништавање корова:

Сирће је довољно јако да убије коров, али истовремено и ваше омиљене биљке, па водите рачуна како га користите. За најбољи резултат, користите сирће када сте сигурни да ће неколико дана бити суво и сунчано време, јер му је неопходно неколико дана на сунцу да би показало своје магично, смртоносно дејство на коров.

Кућни љубимци:

Псе и мачке често могу да сврбе уши, које се уз то и перутају и ућебају, а то нарочито важи за ретривере који имају опуштене. Разблажите сирће у размери 1:4 (рецимо, кашика сирћета и 4 кашике воде), наквасите чисту крпу и тиме обришите унутрашњост уха вашег кућног љубимца. А ако ваши љубимци непријатно миришу, сирће ће ублажити смрад.

Аутомобили:

Сирће можете да користите као средство за чишћење стакала на аутомобилу и као освеживач унутрашњости вашег четвороточкаша. Можете чак да га сипате у воду за брисаче како би стакло на шофершајбни било сјајно. Такође, обришите аутомобилска стакла разблаженим сирћетом како се током зиме не би лако замрзавала.

Цвеће:

Постоји читава наука о начинима за продужавање живота вашем цвећу. Један од њих је да у воду у којем је цвеће додате неколико кашика сирћета, као и мало шећера.