Почетна » Чоко колачићи са вишњама (рецепт)
Исхрана Вести

Чоко колачићи са вишњама (рецепт)

Колачи са вишњама и чоколадом су највећи гастрономски ужитак. Направите их и позовите госте.

Потребно је за кору:

  • 150 г чоколаде
  • 5 јаја
  • 150 г путера
  • 150 г шећера
  • 80 г брашна
  • уље

За фил:

  • 200 г беле чоколаде
  • 400 г слатке павлаке
  • кашика ванилин шећера
  • 400 г очишћених вишања

За прелив:

  • џем од вишања за декорацију

Истопите 150 г чоколаде. Одвојите жуманца и беланца. Исеците путер на ситне комаде, додајте шећер и умутите. Затим у то ставите отопљену чоколаду и све промешајте. У смесу од чоколаде и путера додајте постепено жуманца и брашно, па промешајте. Посебно умутите беланца и шам пажљиво додајте чоколадној смеси, а затим промешајте. Сипајте у плех који сте подмазали уљем и посули брашном и пеците кору пола сата у загрејаној рерни на 180 степени.

Изломите белу чоколаду, отопите је и додајте слатку павлаку и ванилин шећер. Загрејте на средњој температури док се не истопи и лепо не сједини, константно мешајући неколико минута. Склоните са рингле и охлађени фил добро умутите миксером. Печену кору пресеците хоринзонтално на два дела. Премажите једну кору филом, поспите вишњама, затим намажите остатак крема, па преклопите другом кором. Ставите охлађену посластицу у фрижидер да се стегне, па је пре служења прелијте џемом од вишања и исеците на коцке. Уколико желите, прелијте колач најпре чоколадном глазуром, а преко тога ставите џем.