Почетна » Чоколадни капкејк: Сан сваког детета (рецепт)
Исхрана Вести

Чоколадни капкејк: Сан сваког детета (рецепт)

Потребно је за основу:

  • 90 г брашна (тип 400 меко)
  • 90 г шећера
  • 15 г какаа
  • 1/4 кашичице прашка за пециво
  • 1/4 кашичице соде бикарбоне
  • јаје
  • 75 мл уља
  • 60 мл млека
  • 60 мл воде
  • на врх кашичице љуте паприке у праху

За крем:

  • 100 г црне чоколаде (40% какао делова)
  • 130 мл биљне слатке павлаке
  • кашичица ароме ваниле
  • 100 г путера

За декорацију:

  • чоколадне мрвице
  • украсна срца

Припрема:

Помешајте све суве састојке осим љуте паприке и шећера. У другој посуди жицом умутите јаја, шећер и уље. У смесу додајте воду и млеко, а затим спојите са сувим састојцима. Сипајте у калупе за печење (не пуните их до врха). Након напуњених 12 калупа, у преосталу масу додајте љуту паприку и налијте у преосталих 12 калупа. Пеците на 170 степени, без вентилатора, 8-10 минута.

Печени су када на додир тесто улегне, а затим одмах врати у правобитни облик.

У одговарајућу посуду ставите слатку павлаку да се загреје, па додајте исецкану црну чоколаду и мешајте док се не растопи. Сипајте у тањир и оставите са стране да се прохлади. Омекшали путер добро умутите миксером. Спојите са чоколадним делом и само лагано промешајте. Нанесите крем уз помоћ дресир кесе. Љуте капкејкове на крају поспите чоколадним мрвицама, а преко њих ставите украсна срца.