Почетна » Чули сте да цвеће привлачи новац, а ова ТРИ цвета привлаче ЉУБАВ
Моја башта Вести

Чули сте да цвеће привлачи новац, а ова ТРИ цвета привлаче ЉУБАВ

Неке биљке према фенг шуи веровању привлаче новац, неке штите од негативне енергије, а нека чак могу да призову љубав.

Уколико волите да уређујете свој животни простор према фенг схуи-ју, набавите неку од ових биљака – можда вам донесе срећу у љубави. Ако се поставе на право место, и у саксијама одговарајућиј боја, циклама, спатифилум и хибискус привући ће романтичне вибрације.

Циклама

Према фенг схуи веровању, циклама у дому привлачи љубав и хармонију. Такође, позитивно делује на добру комуникацију у односима, због чега је идеалан поклон за брачне парове, годишњицу брака или венчање.

Препоручује се да га у дому гаје они који су усамљени и дуго трагају за сродном душом, јер осим што привлачи љубав, циклама може помоћи у томе да направите прави љубавни избор.

Спатифилум

Други назив ове биљке је „девојачка срећа“, које је изведено из веровања да ако неудатој девојци поклоните спатифилум, она ће се у најскоријем времену удати, а ако ову биљку добије већ удата дама, у породици ће се појавити дете.

Спатифилум треба чувати у саксијама тамнијих боја које симболизују земљу, оданост и плодност.

Хибискус

Хибискус се назива и кинеска ружа, а у фенг схуи-ју симболизује „љубавни магнет“.

Саветује се да хибискус гајите у југозападном делу дома, који се у фенг схуи-ју назива угао љубави, како бисте успешно пронашли сродну душу