Почетна » Чувена лутра у марту слави 60. рођендан
Вести

Чувена лутра у марту слави 60. рођендан

Чувена Барби (Barbie) 9. марта напунила је 60 година, што значи да је, практично, постала бака!

Наравно, Барби неће отићи у пензију, али не зато што нема боре, већ зато што јој малишани то не дозвољавају. Барбика је „рођена“ 9. марта 1959. године, а њена мајка Рут Хендлер тврди да је на идеју дошла захваљујући својој ћерки, која је имала ограничен избор играчака углавном крпене и већина је била у облику беба. Прве године је продато 300.000 барбика. Рут је умрла 2002. године, а Барби је током дуге каријере продата у милијарду примерака.

Већина је упознала као плавушу, али била је Барби и бринета, па и црнкиња. Одувек има лепу линију, али поред витке, постоји и варијанта заобљене лутке. Радила је безрбој занимања од ватрогасца до космонаута, а највише је волела да буде принцеза.

Издржала је сваку конкуренцију и нису је победиле никакаве нове клинке. Сваке године у 150 земаља света прода се више од 50 милиона примерака. Живи у Лос Анђелесу, па не чуди што обично изгледа као површна, богата и бесполена жена. Критичари су је често нападали, али ова калифорнијска плавуша је зарадила толико пара и освојила безброј срца девојчица.

Барби има много аутомобила, јахти и кућа, а о одећи не треба ни причати. Има и свој тим, фризерку, шминкерку и фотографа

– За индустрију играчака 60 година је много, јер играчке обично имају успеха три до пет година – изјавио је Нејтан Бејнард, директор маркетинга компаније Мател, која производи Барбику.

О Барби су снимљени и анимирани филмови.

 

Ознаке