Почетна » ЧУВЕНИ београдски ФРИЗЕР: Жене данас немају ФРИЗУРУ, него КОСУ и свака се труди да истакне НАЈГОРЕ на себи!
Моја прича Вести

ЧУВЕНИ београдски ФРИЗЕР: Жене данас немају ФРИЗУРУ, него КОСУ и свака се труди да истакне НАЈГОРЕ на себи!

Фото: Ј. Е.

Свака Београђанка која је држала до себе носила је фризуру Јовице Ердељана. И данас овај чувени београдски фризер ствара – слике!

Два пута годишње Ердељан је ишао на легендарне сајмове најбољих фризера у Лондон и доносио најновије трендове у престоницу Југославије. Правио је шампионске фризуре! Жене су са поносом говориле да иду на фризуру у салон „Ердељан“, док су им остале завиделе.

Данас је мало славних фризера, а још мање добрих фризура. Све жене носе исте, дугачке косе, са разредљком на сред чела. нема креативности. Све жене личе једна на другу. Нема смелости.

– Нема више жена са „персоналитијем“, све је банализовано, па и фризуре, имам утисак да се труде да на себи истакну оно најружније, уместо најбоље – каже Јовица Ердељан.

Заиста, жене са „јаком“ позадином носе хеланке, оне са кривим ногама мини-сукње, а она која има велики нос обавезно носи косу са раздељком на средини!

– Срећа што сам завршио каријеру и сада не морам да правим данашње ужасне фризуре – истиче он.

Славни фризер и даље ради. Читав август проводи у Сокобањи. Ужива у природи, чистом ваздуху и свом „атељеу“.

– Тренутно сликам вазу са пет ружа, од којих су две прoцветле, а не гледам у „модел“, већ цвеће чувам у глави  – објашњава Јовица.

И све остале слике ради „из главе“. Насликао је булке, ливаду, девојку са шеширићем, архитектуру, слика и портрете. Цео живот је сликао на женским главама, а сада на платну. Слике продаје, али не као професионални сликари, већ са жељом да покрије трошкове боје, рама, платна…

Јовица Ердељан је недавно отворио профил на Фејсбуку и са пријатељима подели сваку нову слику коју наслика. Ко прати његов рад може да види слике повремено и на изложби