Почетна » Да ли су паукови корисни и да ли је ЗДРАВО имати их у дому?
Занимљивости Вести

Да ли су паукови корисни и да ли је ЗДРАВО имати их у дому?

Сваки дом има паукове. Колико су они заправо корисни и да ли треба да оставимо понеког паука у кући?

Занимљиво је да је страх од паука једна од најчешћих фобија у свету.

Умеју да помажу

Једна од најкориснијих ствари код паука је чињеница да једу друге инсекте. У ствари, један паук може појести 2.000 инсеката током године. Пауци воле да се хране бубашвабама, комарцима, мувама и мољцима.

Међутим, колико имате паукове у кући, то може да укаже на много већи проблем. Многи кућни инсекти и штеточине преносе болести. Пауци се хране инсектима који могу пренети болести на људе и кућне љубимце. Пауци су изузетно корисна бића за наш екосистем, али и даље постоји много разлога зашто желимо да затворене пауке држимо подаље.

Отрован или не, пауци гризу

Већина паука пронађених у нашим домовима, није отровна. Међутим, неотровни пауци и даље могу угристи вас и вашу породицу, остављајући на кожи веће трагове. Уједи паука могу бити болни и иритантни и често се лече у болници. Држање паука изван куће смањује шансе да вас угризе.

Ако имате паукове, вероватно имате и друге бубе

Пауци се хране другим инсектима и веома желе да знају где се ти инсекти налазе и како да их ухвате. Замислите пауке као знак упозорења да друге бубе настањују ваш дом. Ако видите обиље паука, вероватно не видите још већу популацију штеточина.