Почетна » Да ли вам је јастук ујутру мокар? То је одлично!
Здравље Вести

Да ли вам је јастук ујутру мокар? То је одлично!

Лепо се наспавати заправо је једна од омиљених ствари многих људи.

Штавише, то је знак да ће следећи дан бити добар. Један знак да сте се добро наспавали је ако сте приметили да сте избалавили јастук. Ако сте мислили да је то што балавите док спавате лоше, погрешили сте. Заправо, то је знак доброг здравља.

Ово је обично узроковано неуромускуларном дисфункцијом, анатомском дисфункцијом или хиперсекрецијом.

Знак доброг здравље

Хронично слињење се често примећује код људи који немају довољно контроле над мишићима лица и уста. Надаље, ако слините док спавате, то је често због држања отворених уста или ако спавате на једној страни.

Ако икада приметите мрљу саливе на чаршавима или на јастуцима, не брините. То је знак да је ваш претходни одмор био јединствен и да сте се непрекидно одмарали. Штавише, то је такође показатељ да помаже варењу и дезинфекцији уста.

Дубок сан и одмор

То је заправо знак да сте доживели дубок сан и да сте дошли до РЕМ фазе. Такође, познато је да у овој фази доживљавамо сањање.

Дакле, слињење може бити помало неугодно, а заправо може бити и помало досадно (јер бисте морали с времена на време да оперете јастук), али то је заправо добар знак и показатељ да сте се добро наспавали.