Почетна » Да старите лепо и здраво
Здравље Вести

Да старите лепо и здраво

Упркос томе што се животни век продужио, сведоци смо тога како је број разних обољења у порасту. Антиејџинг медицина је превентивна грана медицине у служби предвиђања, спречавања или одлагања евентуалних здравствених проблема и продужења здравственог века. У специјалној болници IOANNA MediGroup негује се јединствени антиејџинг програм којим је могуће уз помоћ разних процедура успоставити равнотежу у организму тамо где је она нарушена, смањити могућност оболевања и пружити подршку здравом организму да дуго остане такав.

ИНФУЗИОНА СУПЛЕМЕНТАЦИЈА

Примена пет различитих специјално дизајнираних инфузионих суплементација са циљем регулисања пешчаног сата старења, убрзане детоксикације, одржавања здравља и кондиционог стања, повећања имунолошке способности организма, редуковања замора и опште енергизације организма. Програм води уважени професор др Томислав М. Јовановић, специјалиста клиничке физиологије, антиејџинг медицине, баромедицине, балнеоклиматологије и медицине спорта.

КВАНТНА МЕДИЦИНА

Програм води др Злата Јовановић Игњатић, који захваљујући специјалним апаратима пружа неизмерне могућности у дијагностификовању и благовременом откривању патолошких промена у организму које некад могу да промакну апаратима као што су ултразвук, скенер или магнентна резонанца. Она без зрачења, контраста и затвореног простора детектује промене наизглед здравог или болесног органа и омогућује  благовремену терапију.

ХОМЕОПАТИЈА

Заснива се на холистичком приступу пацијенту и њен циљ је постизање равнотеже код особе на емоционалном, менталном и физичком нивоу. Могућности хомеопатског лечења су изузетно велике, од превенције и лечења акутних болести у најранијој фази, затим у фазама настајућих компликација, у дуготрајним хроничним болестима, као и рехабилитацији пацијената.

АКУПУНКТУРА

Традиционална кинеска метода лечења, којом стимулацијом бројних акупунктурних тачака на лицу и телу омогућавамо неометано кружење виталне енергије. На тај начин благотворно делујемо на читав организам, ослобађање токсина, поспешујемо проток енергије, побољашава се микроциркулација, а самим тим и стварање колагена и еластина и затезање коже.

НУТРИТИВНА ТЕРАПИЈА И ФИТОТЕРАПИЈА

Преглед и консултације обједињавају нутриционизам и фитотерапију (терапија биљкама) код специјалисте струковног нутриционисте и фитотерапеута, а подразумевају примену индивидуалног и холистичког приступа пацијентима: индивидуалну дијето-терапију са фитотерапијом (индивидуално одређивање биљних приправака и минералних и витаминских суплемената), укључивање фитотерапије и постепена детоксикација организма, чишћење од бактерија и паразита – праћење стања пацијента, регулација гојазности и потхрањености, превенција хроничних незаразних болести.

ЕСТЕТСКА МЕДИЦИНА И ДЕРМАТОЛОГИЈА

Осим услуга дерматовенерологије коју пружа доц. др Душан Шкиљевић и дерматохирургије и софт хирургије којом се бави специјалиста опште и ургентне хирургије др Владимир Арсенијевић, у склопу програма неоперативне естетске медицине на клиници IOANNA, медицински директор професор др Иоана Батсијалу, специјалиста мезотерапије, естетске и антиејџинг медицине и физикалне медицине и рехабилитације, као један од најреспектабилнијих стручњака и лидер у овој области, доприноси да комбинацијом бриге о лепоти и здрављу „споља и изнутра“ пацијенти клинике постану здравији и лепши. Мезотерапијска нега лица и обликовање тела, мршављење и антицелулит програми; контурирање црта лица и ублажавање бора хијалуронским филерима, ботоксом, мезоботоском, мезонитима, као и комплетан козметички програм који подразумева козметичке третмане лица и тела, само су неки од начина захваљујући којима пацијенти добијају прилику да заблистају пуним сјајем и буду подмлађени, задовољнији и срећнији.