Почетна » Даме и у трећем добу треба да изгледају модерно
Занимљивости Вести

Даме и у трећем добу треба да изгледају модерно

Фото: Пекселс

Време вртоглавих потпетица, ултра мини сукњица, врућих панталона и флуорeсцентног лака на ноктима је прошло.

Било је „шик“ и трендсетерски док је трајало, али зреле године захтевају удобност, лежерност и шарм прикладан том добу. Ово ни у ком случају није дискриминаторно и не значи да би даме у годинама требало да свој орман сведу на памучне кошуље, панталоне равног кроја и удобну али непривлачну обућу. Нити да би требало да забораве на боје и десене.

Дама од стила напросто познаје себе. Избор гардеробе прилагођава прилици и својим потребама. Уколико има унуке, сигурно неће трчати за њима по парку у штиклама у којима је некада плесала до зоре. За ту прилику ће одабрати еспадриле у боји или са по којим цирконом, на цветиће или пругице. Висину штикле ће свести на разумну меру и носиће их када иду на неку прославу или у позориште. Коса ће јој бити уредно подшишана, са фризуром не дужом од оне до рамена. Експериментисаће са шишкама, плетеницама и пунђама, али неће вијорити распуштену косу до пола леђа, с израстком до пола главе. Фризер ће јој помоћи да изабере одговарајућу боју косе, а уколико одлучи да се не фарба, седа коса ће пленити пажњу чистоћом и сребрнкастим одсјајем. Такође, иако су последњих година потпуни хит, једноделни комади одеће попут комбинезона ипак би требало да остану резервисани за младе девојке.

Права дама ће комбиновати фармерке с пријатним кошуљама и памучним мајицама, али ће изабрати модел који ласка њеној фигури, а не плитке моделе с ниским струком. Осим што је визуелни ефекат ружан, овакав модел фармерки је неудобан, стеже и може изазвати разне тегобе. Баш као и стезници. Да, свима нам је стало да одржимо фигуру из девојачких дана, али не треба очајавати и „кажњавати“ тело разним појасевима и стезницима који ће прекинути циркулацију, створити осећај спутаности и нервозе. Дама која води рачуна о свом изгледу, биће дискретно нашминкана, имаће уредне нокте, никако вештачке. Промениће стару навику да очи уоквирује црним ајлајнером који у одређеним годинама само може да истакне ситне боре око очију, тамне колутове, подочњаке, и једино нагласити недостатке. Баш као и високе потпетице, чуваће танга гаћице за специјалне прилике, кад пожели да се осети секси и заводљиво.

Дама која полаже на свој изглед, посветиће се себи. Ићи ће у свакодневне шетње, водити рачуна о исхрани, неговати кожу и косу, пратити трендове у домену који одговара њеном животном стилу. Биће насмејана, љубазна и задовољна, јер ће се одлично осећати у свом телу, ма у којим годинама била. 5 добрих идеја за пензионере Ипак, постоје разне ствари које након завршетка радног века можете да радите.Постаните волонтер у било којој области. Укључите се у мировне снаге, ту нема старосних ограничења. Претражујте по интернету, упознајте се с вршњацима, можда негде и отпутујете. Пробајте сваки бесплатан образовни програм за који чујете, нешто ће вам се сигурно свидети. Пробајте да предајте, сигурно негде постоји прилика да пренесете знање, а нема бољег тренинга за мале сиве ћелије од припреме предавања.