Почетна » „Дека неонатологије“ – најдивнији на свету
Занимљивости Вести

„Дека неонатологије“ – најдивнији на свету

Фото: Пекселс

„Дека неонатологије“ – тако родитељи превремено рођених беба и здравствени радници болнице у Атланти зову Давида Дојчмана, господина који је читав живот провео у пословном свету, а који за свој нови посао – волонтирање на неонатологији, каже да је најбољи посао који је икада имао.

Наиме, он два пута недељно одлази на ово одељење и дружи се са превремено рођеним бебама, које родитељи не могу да посећују сваки дан. – Много родитеља има децу код куће о којој, такође, морају да брину. Неки живе далеко и тешко им је да сваког дана долазе до болнице. Зато сам ја ту – каже Дојчман.

Деца на неонатологији проводе и по неколико месеци, а он им поклања сву пажњу и љубав која им је неопходна како би победили у животној борби.

Овај дивни декица им певуши, прича, осмехује им се, држи их у наручју, а све бебе невероватно добро реагују на њега. У болници кажу да га просто обожавају, јер на дечјем одељењу шири саосећање и топлину онима којима највише треба. – Мислим да бебама то помаже да расту брже и набаце килажу.

Наше бебе га обожавају, а ми смо му много захвални. Давид је заиста посебна особа – каже једна од медицинских сестара.