Почетна » Деликатес од шницли какав још нисте пробали
Исхрана Вести

Деликатес од шницли какав још нисте пробали

фото: приватна архива

Потребно је за шницле:

  • 350 гр млевеног меса
  • 1 главица црног лука
  • 1 јаје
  • 1/2 кашичице гранула белог лука лука (или 2 чена свежег)
  • бибера
  • соли  
  • паприке млевене слатке и туцане љуте
  • 3 кашике презли
  • мало маслиновог уља

За прелив је потребно:

  • 150 гр тврђег сира
  • 100 гр качкаваља
  • 2 кашике киселе павлаке
  • 100 мл јогурта
  • 2 кувана јаја
  • соли, бибера, босиљка оригана
  • першунов лист

Припрема:

У млевено месо убацити ситно сецкан црни лук, јаје, презле, бели лук, паприку једну и другу, бибера, соли и све добро изједначити. Покрити да одстоји. 

Скувати два јајета, па их, кад се прохладе, изрендати у чинију. Додати рендан сир и пола качкаваља, Убацити павлаку, јогурт, мало соли и бибера. Додати босиљак и першунов лист, и на крају першун сецкан. Све изједначити. Ја сам као прилог додала кромпир на колутове. 

Тепсију 35×25 подмазити маслиновим уљем. По дну поређајте кромпир. Рукама од меса обликујете шницле па их ставите преко кромпира. Преко сваке шницле ставити по пуну кашику прелива од сира и распоредите.

Одозго нарендајте други део качкаваља. Ја сам украсила чери парадајзом. Пећи на 190 степени 50-60 мин. Служити уз салату и, обавезно, неку чорбицу или супу..Уживајте, фантастично јело које кад пробате увек ћете правити.