Почетна » ДИЈЕТА са водом: Пила је 4 литра воде дневно месец дана и тело је почео да се понаша чудно
Нутрициониста Вести

ДИЈЕТА са водом: Пила је 4 литра воде дневно месец дана и тело је почео да се понаша чудно

Дневно се препоручује осам чаша, но знатно више од тога може имати и неке нуспојаве.
Пити воду сваки дан је здраво, али ни с водом се не сме претеривати.
До главобоље може доћи због недовољно воде, односно дехидрације, а чини се да и од превише воде, што је приметила новинарка портала Еат хис која је месец дана одлучила да пије више од три литра воде дневно.

Наиме, долази до снижавања нивоа натријума, што узрокује главобољу, а нуспојаве су и умор и слабост. Стога би у воду требало додати електролите да организам добије потребне нутријенте.

Већа жеља за водом

У првих неколико недеља, како каже, ако у сат ништа није попила осећала је жеђ и жељу за водом. Претпоставља да јој је организам био у шоку јер је дотад пила јако мало воде. Сматра занимљивим откриће да јој тело говори да треба да пије више воде.

Непрестани одлазак у тоалет

То је било очекивано, наводи, али превише воде може отежати рад бубрега, што може довести од озбиљних нуспојава. Тело производи урин како би се избацили токсини и вишак воде из организма, у томе важну улогу имају бубрези који филтрирају токсине из крви и узимају вишак воде из крви како би се задржала равнотежа електролита.

Осећај мање надутости

Пијење воде помаже вашем пробавном систему да се покрене. Ако не пијете довољно воде, можете доћи до проблема с пробавом, а ако се то догоди, можете се осећати надувено.

Чешће је осећала ситост

“Речено је да вода одлично помаже вашем метаболизму, а након мог теста могу потврдити да је то истина. Наиме, вода помаже у ‘испирању’ масти из тела. Студије су показале и да вода може повећати потрошњу енергије вашег тела те претворити похрањену маст у гориво. Оставила ме да се дужим осећајем ситости, што је био сјајан начин да престанем да грицкам непотребну и нездраву храну. Када бих наставила с овим процесом, вероватно би ми помогло у мршављењу јер сам престала да уносим вишак калорија”, препричава новинарка сајта Еат тхис.

Закључила је да не треба стално да пије више од три литра воде, већ препоручену количину која је здрава за организам и неће доћи до нежељених нуспојава.