Почетна » Добре за притисак, одличне за кости, а има још разлога зашто треба јести МАНДАРИНЕ
Нутрициониста Вести

Добре за притисак, одличне за кости, а има још разлога зашто треба јести МАНДАРИНЕ

Ако желите нешто укусно што има много здравствених користи, имамо предлог. Мандарине би увек требало да имају место на вашој листи за куповину. Зашто су мандарине тако сјајне? Погледајмо многе здравствене предности мандарина и видећемо!

1. Пун антиоксиданса

Погледајте нутритивну вредност мандарина и видећете моћну електрану препуну витамина. Ове мале поморанџе имају више од четвртине препоручене дозе витамина Ц по шољи. Такође имају антиоксиданте попут бета-каротена, лутеина и зеаксантина. Ови каротеноиди помажу у очувању очију и коже здравим.

2. Поспешује раст косе

Мандарине такође садрже витамин Е и Б12 како би ваша коса била пуна и јака. Додајте мало у уље за косу за природан сјај.

3. Помаже у регулисању тежине

Плодови мандарине пуни су влакана. Влакна вам омогућавају да се дуже осећате сито и одржава ваш систем за варење у покрету. Ово ће вам помоћи у одржавању здраве телесне тежине.

4. Здраве кости

Магнезијум, калцијум и фосфор који се налазе у мандаринама доприносе здрављу костију. Пуна шоља даје вам 3% порцију три минерала.

5. Регулише крвни притисак

Редовно конзумирање мандарина може вам помоћи у контроли крвног притиска. Влакна, калијум и антиоксиданти у плодовима одржавају несметан проток крви и одржавају низак крвни притисак.