Почетна » Дочекајте здрави 90 година помоћу ових савета
Моја прича Вести

Дочекајте здрави 90 година помоћу ових савета

Фото: Принстскрин Јутјуб/ В гостях у Гордона

Чувени руски и совјетски лекар и угледни кардио-хирург Амосов Николај Михајлович, академик и директор научног одсека у Јановски Институту за истраживања туберкулозе и торалне хирургије, дао је кључне савете како да сачувамо здравље кичме и спречимо бол у леђима.

Осим стручних савета, које је давао својим пацијентима, серију једноставних вежби сам Амосова Нилоаи Михајлович  редовно је примењивао како би доказао њихову ефикасност и до краја свог живота, није патио од овог здравственог проблема.

Осим савета за здраву кичму и очување њеног здравља и еластичности, славни руски лекар дао је и неколико кључних савета за здрав начин живота., које је и он поштовао и доживео 90. рођендан

Савети за здрав начин живота

  • Није потребно да се надамо да ће нас доктори учинити здравима и оздравити наше тело.  У болници се само може покренути квалитетан третман према самом себи. Све остало зависи од људске природе, жеље и упорности. 
  • Доктори су ти који лече људске болести, а своје здравље морамо сами производити кроз вежбе и формирање чврстог карактера.
  • Код неких обољења лечење код лекара је неминовност, али код озбиљних случајева болест је последица само лошег начина живота и недостатак физичке активности. Свакодневно вежбање најмање пола сата дневно може продужити људску егзистенцију.
  • Фитнес резерве морамо имати у разумним границама. Треба следити индекс тежине и јести што више воћа и поврћа. Обавезна је дневна шетња на свежем ваздуху.
  • Узети у обзир да у свету постоји много лоших доктора. Ово је још један од разлога за јачање имунолошког система и вежбање.