Почетна » Духовитост је кључ доброг брака, а озбиљни парови…
Занимљивости Друштво и ми Вести

Духовитост је кључ доброг брака, а озбиљни парови…

Све је добро док се шалите, али не и када све окрећете на шалУ!

Духовитост је дар којим можете да освајате људе, а колико је то важно у партнерским односима истраживао је Џефри Хол са Универзитета у Канзасу. За 30 година урадио је чак 39 студија, у којима је учествовало више 15.000 особа, а установио је да је хумор кључан за изградњу успешног односа међу паровима и да би партнери требало да имају сличан смисао за шалу како би успоставили добру комуникацију.

Аутор истраживања упозорава да ако сваку партнерову добронамерну провокацију схватате озбиљно, то може лоше да утиче на однос.

– Људи кажу да желе да њихови партнери имају смисла за хумор, али то је широк појам – истиче Хол. – Ако мисле да од свега могу да направе шалу, то није оно на чему ће веза опстати. Хумор је у овом случају повезан са задовољством односа који парови заједно развијају.

Аутор у другом истраживању наводи да способност да насмејете драгу особу гради сигурност међу партнерима. Заједнички смех је важан показатељ привлачности између потенцијалних парова, али то не значи да партнеру треба да се ругате или да то радите кроз смех.